Partnertext från Bauer Watertechnology Systems

Öka livslängden på rörsystemen – få stora energibesparingar

Bauer Watertechnology Systems är specialister på VVS med ett vattenbehandlingssystem för optimerat underhåll och energieffektivitet för olika rörsystem. Rören får ökad livslängd, plus att fastighetsägare gör stora besparingar över tid.

Andreas Spets, Bauer

Företaget Bauer Watertechnology Systems fick tidigare i år en ny ägare. Från att tidigare varit beläget i Landskrona är det nu Karlstadsbon Andreas Spets som tagit över, som har flyttat huvudkontoret till Värmland.

– Det känns fantastiskt kul att kunna ta över ett sånt här företag med en unik teknik som inte finns på den svenska marknaden och som ger goda resultat, säger han.

Bauer startade i Sverige redan 2001 och har sedan dess förlängt livslängden på en mängd olika rörsystem i hela landet, samt hjälp fastighetsägare att göra stora energibesparingar.

Jämnare värme i fastigheten
Vattenbehandlingssystemet kan lösa många problem utan vare sig stora ingrepp eller stora kostnader. Det kan bland annat hjälpa vid problem med ojämn värme och radiatorventiler som hänger sig, man kan undvika rörläckage och onödiga servicekostnader samt man får en jämnare värme och varmvattentemperatur i fastigheten. Alla kan dessutom använda systemet, då det inte finns några begränsningar för hur gamla rören kan vara.

– Gamla rör och radiatorer kan till och med vara bättre än nya eftersom de oftast har ett tjockare gods. Systemet förlänger livslängden på det befintliga rörsystemet vilket sparar såväl arbete och tid som pengar, samtidigt som det är bra för miljön, säger Andreas Spets.

Håller nere bakteriehalter
Bauers vattenbehandlingssystem är dessutom helt kemikaliefritt, som förhindrar och löser upp avlagringar och korrosionsrester i både gamla och nyare rörsystem. Det som sker är att när vattnet cirkulerar löser det upp flödeshinder i radiatorer, ventiler och värmeväxlare och förhindrar ”energibromsar” i rörsystemen. Det ger optimerad styrning vilket resulterar i sänkta drifts-, service-, underhålls- och energikostnader.

– I kall- och varmvattensystem hjälper det även till med att hålla nere biofilms-, bakterie- och legionellahalterna. Risken med förhöjda halter minskas radikalt. Det har det visat sig i många installationer på sjukhus och vårdcentraler där vattenbehandlingssystemet blivit installerat.

Ökad energieffektivitet
Att installera vattenbehandlingssystemet är enkelt och man behöver inte besiktiga alla sina rör inför en installation. Monteringen går snabbt och man behöver varken göra ingrepp i lägenheter eller i lokaler då all installation sker i fastighetens undercentraler.

– Sedan följer kontinuerlig service med kontroll av styrenheten och filterflödet, samt byte av filterpatroner vid behov en gång i kvartalet.

Den beprövade och kostnadseffektiva systemlösningen gör att energieffektiviteten bibehålls, livscykeln för fastigheternas rörsystem förlängs och det bidrar såväl till bättre boende, arbetskomfort som till fastighetens kostnads-, underhålls- och hållbarhetsmål.

– Ta kontakt med oss innan ni börjar fundera på ett rörbyte, stambyte eller byte av värmeväxlare, radiatorer, termostater eller andra röringrepp i er fastighet, avslutar Andreas Spets.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega