Allmännyttans konferens om säkrad framtid är öppen för alla

En framtidsvision inom allmännyttan. Illustration: Johan Brosow

Sveriges Allmännytta ordnar konferens med temat digitalisering som motor, för att utveckla och säkra boende, fastigheter och områden i framtiden. Goda exempel och nya tjänster presenteras och alla i allmännyttans ekosystem är välkomna.

Framtidens fastighet är digital. Det har Sveriges Allmännytta slagit fast och för att accelerera digitaliseringen i allmännyttan startade man 2019 Digitaliseringsinitiativet. Initiativet skulle ge stöd åt medlemsbolagen i processen att driva och ta strategiska beslut för att snabba på utvecklingen i det egna beståndet.

Sedan starten har man utvecklat flera tjänster. Bland annat Digitaliseringsradarn där medlemsbolag kan göra en nulägesanalys och samverka med andra allmännyttor.

Dessutom har det tagits fram tjänster som effektiviserar olika ärenden, så som ”Matcha kontraktet” som upptäcker olovlig andrahandsuthyrning och ”Rapportera farligt avfall” som snabbat på rapporteringen till Naturvårdsverket till 20 sekunder, jämfört med tidigare 10 minuter.

Nu har Digitaliseringsinitiativet pågått i tre år och ska ha en avslutningskonferens i två dagar, 29-30/8, där man tittar på resultat som har uppnåtts och hur man går vidare.

Vanessa Ware, Sveriges Allmännytta

Förvaltarforum ställde några frågor till Vanessa Ware, som är projektledare på Digitaliseringsinitiativet och ciseron på konferensen.

Varför har ni nu en avslutningskonferens?
– Det här är slutet på början av digitalisering som kommer att pågå länge, inte en slutkonferens. Självklart har insikterna från tre år av samverkan inspirerat och format programmet. Vi har konferensen nu för att belysa det viktiga arbete som görs i bostadsbolagen och ekosystemet, men kanske viktigast av allt för att samla kraft och stärka en gemensam utgångspunkt om vart vi är på väg. Det lägger grunden för fortsatt samverkan.

Vilka kan komma och ta del av programmet?
– Programmet är öppet för alla, medlemsbolag såväl som andra. Det är riktat till VD och verksamhet där beslut och värdeskapande sker. Alla typer av partners som vill förstå och vara med och forma samtalen om digitalisering i allmännyttan har något att hämta. Välkomna!

Vad kan man som deltagare förvänta sig av att delta?
– Det ska bli fantastiskt roligt att mötas på Centralposthuset i Stockholm. Programmet är designat för dialog och interaktivitet en och en, i små grupper och inom hela konferensen. Du kan givetvis bara lyssna men missa inte chansen att diskutera och förstå utmaningar och möjligheter med bostadsbolagen, leverantörerna, ledarna som arbetar med digitalisering dagligen. Vill du samverka med allmännyttan så är det här ett utmärkt tillfälle att nätverka.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Allmännyttans digitaliseringskonferens

Läs mer om konferensen här.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega