KOMPETENS & UTBILDNING
Partnertext från Sweden Green Building Council

Alla SGBC:s kurser hålls online

Caroline Larsson Ekström, utbildningsansvarig på Sweden Green Building Council.

Sweden Green Building Council (SGBC) är Sveriges ledande medlemsorganisation för hållbart samhällsbyggande och har utvecklat flera ledande certifieringssystem för byggnader och stadsdelar sedan starten 2009. Organisationen har marknadens största utbud av kurser och har utbildat flera tusen personer i hållbart samhällsbyggande genom åren. Under våren i år har SGBC ställt om kursverksamheten till webbutbildningar för att kunna fortsätta erbjuda kurser, trots förändringarna i samhället.

Caroline Larsson Ekström är utbildningsansvarig på Sweden Green Building Council:
– Vi kunde snabbt ställa om till att hålla våra utbildningar live via webben, säger Caroline. Våra kursledare och våra kursformat var redan så pass digitala att när restriktioner för resande och möten infördes, tog det bara tre dagar att genomföra förändringarna. Nu kommer vi arbeta på det här sättet resten av året konstaterar Caroline,

Så alla SGBC:s kurser går online?
– Ja, det stämmer. Alla kurser erbjuds nu digitalt, så deltagarna kan sitta var de önskar i landet och slippa resa. Under hösten kommer vi dessutom släppa flera nya kurser. Vi lanserar två nya certifieringssystem under året, Miljöbyggnad iDrift och NollCO2, och vi ser redan att det är många som anmält sig till höstterminens kurser för dessa system. Även Citylab, som fokuserar på hållbar stadsutveckling, blir allt mer efterfrågat. Där lanserar vi nu två nya kurser i höst; Certifierad Citylabsamordnare – hållbarhet i en byggd stadsdel, och en halvdagslång Citylab baskurs.

Vilka är det som utbildar sig i dagsläget?
– Nu när arbetssituationen har förändrats för väldigt många, med till exempel permitteringar eller förändrade arbetsuppgifter, blir ju kompetensutveckling väldigt viktig. Vi märker att vi fyller ett behov för många som vill lära sig något nytt eller bli ännu bättre på sådant de redan kan, säger Caroline Larsson Ekström.  Tiden före pandemin, med uppmärksamheten Greta Thunberg fick över hela världen, har också öppnat ögonen för ännu fler kring hur viktigt det är att arbeta med hållbarhets- och klimatfrågor. Det gör att efterfrågan på denna typ av kompetens ökar.

Vad skiljer SGBC:s kurser från andra?
– Våra kursledare som tar fram och håller våra kurser är branschens ledande experter inom sina områden. De har ofta varit med och utvecklat våra certifieringssystem och arbetar dessutom med dem praktiskt, dagligen. Därför har de en djup kunskap i systemen och deras erfarenheter tas alltid med i kursutvecklingen och under kurstillfällena. Och det märks, 97 procent av våra deltagare säger att de kan rekommendera andra att gå våra kurser, vilket vi är väldigt stolta över!

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega