Logga in  |  Annonsera  |  Tipsa oss  |  Om oss  |  Kontakt

”Vi vill stötta kvinnligt entreprenörskap”

… Sofia Lindestad, kommunikatör på Familjebostäder, som i helgen ordnade evenemanget Rinkeby Empowerment om kvinnligt entreprenörskap i stadsdelen Rinkeby i nordvästra Stockholm.

Sofia Lindestad.

Vad vill ni uppnå?
– Med Rinkeby Empowerment vill vi skapa en inspirationsdag för unga tjejer i området som funderar på sin framtid.
– Initiativet kom till dels som ett sätt att aktivera handelsgatan Rinkebystråket, dels för att ta till vara det stora engagemang som finns bland unga kvinnor i området för att skapa sina egna jobb. Familjebostäder har funnits i Rinkeby i 40 år och det är naturligt för oss att bidra till områdets utveckling.

Hur gick det till?
– Vi bjöd in ett antal organisationer och kvinnliga entreprenörer med förankring i Rinkeby och Järva att delta som förebilder för tjejerna den här dagen. På plats fanns bland annat Startup Sthlm med kvinnliga affärsrådgivare från olika kulturer och med olika språkkompetenser för att ge vägledning och uppmuntran under eftermiddagen. Alexandra Pascalidou, som är uppvuxen i Rinkeby, höll en inledande inspirationsföreläsning på temat och berättade om sin historia kring företagande. Det bjöds även på mingel och scenshow.

Hur var mottagandet?
– Vi hade ett stort intresse i sociala medier inför eventet, och utifrån att vi valde att rikta oss till en smal målgrupp så är jag även nöjd med uppslutningen i lördags! Framförallt har jag lärt mig att det finns ett stort engagemang kring kvinnligt företagande i Rinkeby och Järva, både från olika organisationer, föreningar och från tjejerna själva.
– Det kändes fint att Rinkebystråket fick stå värd för detta och vi får nu utvärdera och fundera på om vi ska upprepa eventet framgent.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

 

Läs mer om Rinkeby Empowerment här

Bli den första att kommentera "”Vi vill stötta kvinnligt entreprenörskap”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega