Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Årets mångfaldssmarta företag

Botkyrkabyggens arbete för ökad inkludering och mångfald gör att bolaget har utsetts till en av tre finalister i tävlingen Årets mångfaldssmarta företag/organisation 2018.

– Jag är mycket stolt över nomineringen. Mångfald är viktigt – inte minst för ett bostadsbolag som Botkyrkabyggen, verksamt i en kommun med invånare från cirka 100 olika länder. Att arbeta för mångfald både internt och externt är avgörande för att vi ska kunna klara vårt allmännyttiga uppdrag, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen.

Bakom tävlingen står nätverket MINE som arbetar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Den externa juryn har gjort sina bedömningar utifrån fyra kriterier: Drivkrafter, kunskap, strategier och handling.

De andra två finalisterna är omsorgsföretaget Ambea och Fotevikens Museum. Priset kommer att delas ut den 6 december.

Exempel på Botkyrkabyggens mångfaldsarbete

  • Samarbete med Dagliga verksamheten i stadsdelen Storvreten där de anställda hjälper Botkyrkabyggen att hålla rent och snyggt i området.
  • Jämställdhetssatsningen Qvinna i Botkyrka som ger jobb och språkstudier för utlandsfödda kvinnor som bor hos Botkyrkabyggen och står långt från arbetsmarknaden.
  • Aktivt arbete för mångfald i arbetsgrupper, projektteam och andra grupperingar. Till exempel utgörs ledningsgruppen av 50 procent kvinnor.
  • Utbildningar för samtliga anställda och chefer i jämställdhet, mångfald och likabehandling.
  • Policy för sponsring och samarbeten som betonar aktiviteter som främjar mångfald.

Källa: Botkyrkabyggen

 

Läs mer om MINE

MINE är Sydsveriges största nätverk av mångfaldssmarta företag och offentliga organisationer som verkar för ökad mångfald och inkludering i arbetslivet. Verksamheten arbetar utifrån ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv där mångfald kopplas till organisationsutveckling och affärsnytta. MINE står för Mentorship, Inspiration, Networking och Education och det är dessa fyra grundpelare som vår organisation vilar på.

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega