Partnertext från SKB

Fler certifierade kvarter lyfter trygghetsarbetet ännu högre

Båggången i Hässelby Gård är ett av de senaste SKB-kvarteren som blivit trygghetscertifierade. Foto: baraBild

SKB arbetar kontinuerligt med trygghet och välbefinnande för de boende. En viktig del i arbetet är trygghetscertifiering av bostadskvarteren. Med Lysosomen i Hagastaden och Båggången i Hässelby Gård har nu totalt 14 SKB-kvarter blivit certifierade.

SKB har fått goda betyg av sina boende i kundmätningar när det gäller tryggheten. Det har sporrat till att arbeta med flera verktyg för fortsatt utveckling.

– Vi arbetar löpande för att alla hyresgäster ska trivas och känna sig trygga där de bor. I den senaste kundmätningen hade vi ett Trygghetsindex på 89,5 – ett mycket högt och fint betyg. Men vi behövde verktyg som ger en helhetssyn över vad vi skulle behöva fokusera på, så vi kan säkerställa att våra hus fortsätter att må bra ur trygghetssynpunkt, säger SKB:s förvaltningschef Madeleine Brisère.

Certifiering ökar intern kunskap
Trygghetscertifiering av fastigheterna betyder att de uppfyller trygghetskraven som undersöks vid en specifik besiktning. Den visar även att fastighetsägaren tagit de boendes trygghet på allvar och gjort alla åtgärder för att förebygga brott på platsen.

Arbetet med certifieringarna har inte bara höjt säkerhetsnivån i kvarteren, utan även ökat organisationens interna kunskap kring trygghetsskapande åtgärder. Det går att dra nytta av både i nyproduktionen och i förvaltningen av befintliga fastigheter.

Social hållbarhet i över hundra år

Cenny Rondahl, förvaltningsprojektledare SKB. Foto: baraBild

– Ett hållbart boende handlar om många saker, där trygghet är en av de viktiga delarna för de boende. Därför finns det ett intresse både hos våra medlemmar och hos våra medarbetare för att engagera sig i arbetet med det, säger förvaltningsprojektledare Cenny Rondahl.

SKB föddes ur viljan att skapa ett bättre boende tillsammans och göra gott för både medlemmar och det omgivande samhället. I över hundra år har den kooperativa hyresrätten medverkat till gemenskap och trygghet i kvarteren och dess närområden.

Flera roller samverkar till trygghet
Ute i kvarteren finns kvartersråd som väljs av de boende. Råden har en viktig roll i lokala boendefrågor och bidrar till goda grannkontakter. Egna fastighetsskötare bidrar till trivsel och trygghet och SKB:s drifttekniker, hantverkare och utemiljögrupp är också närvarande i kvarteren.

Tidigare har hela SKB:s fastighetsbestånd blivit trygghetsbesiktigat av Svensk Trygghetscertifiering AB. Resultatet därifrån ger underlag för att genomföra både små och stora åtgärder för en ökad trygghet i de kvarter där det behövs som mest.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega