Partnertext från Fastighetsägarna Service

Så löste vi NREPs utmaning med dagvattenhantering

Jonathan Hall, projektledare på Fastighetsägarna Service tog fram lösningar för dagvattnet.


Miljöförändringar har lett till nya krav och regler inom fastighetsbranschen. Ett sådant krav ställdes på NREP för en av deras fastigheter i Järfälla, där det blev nödvändigt att sänka dagvattenutsläppen med 70%. Hur hanterar man en sådan utmaning?

Lösningen
Med Fastighetsägarna Service som projektledare identifierades flera lösningar. De mest framträdande var:

  • Användning av pumpgropar.
  • Omdesign av takets vinkling.
  • Dagvattenhantering via parkeringsplatsen.

Den tredje lösningen valdes. Här grävs dagvattenrören ner under marken och kopplas samman runt fastigheten, vilket skapar ett stort vattenmagasin under parkeringsplatsen.

Denna metod fungerar likt en stenkista, där vattnet samlas i ett facksystem och sedan sakta släpps ut i en takt som omgivningen kan hantera.

Resultatet
Genom detta effektiva system kunde dagvattenutsläppet minskas med över 70% jämfört med tidigare. Inte bara bidrar detta till miljöns välmående, men det reducerar även belastningen på reningsverk.

Redo för framtiden
Med klimatförändringar och risker för ökade regnmängder är det avgörande för fastighetsägare att se över sin dagvattenhantering. Dagens teknik, som exemplifierats i projektet Forskaren i Hagastaden, tillåter återanvändning av dagvatten för behov som toalettspolning – en innovativ lösning för hållbarhet.
Säkerligen kommer vi se fler innovativa lösningar framåt och vi på Fastighetsägarna Service följer den utvecklingen med spänning.

Vårt värde
Fastighetsägarna Service levererar inte bara lösningar; vi erbjuder specialiserade, tekniskt avancerade metoder som anpassas till varje fastighets unika behov.

Som Jonathan Hall, projektledare på Fastighetsägarna Service, uttrycker det:
– Vi levererar en bättre produkt än många stora konsultbolag eftersom vi verkligen förstår fastighetens specifika krav och utmaningar.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega