Smart teknik ska effektivisera Bostäder i Borås trapphusstädning

Bostäder i Borås inleder i samarbete med SplitVision ett pilotprojekt med smart teknik i trappuppgångar. Målet är att optimera trapphusstädning med hjälp av sensorer som effektiviserar arbetstiden och ger en renare och trevligare boendemiljö.

– Vi är övertygade om att den här användningen av smart teknik kommer att förändra spelreglerna när det kommer till städning och underhåll av bostadsområden, säger Matts Hellström, projektledare på SplitVision. Avancerade sensorer som registrerar hur många personer som passerar varje våning, kombineras med information om årstidens påverkan på smuts och slitage. På så sätt kan vi läsa av behovet av städning på varje våningsplan och optimera resursanvändningen.

Tekniken har tidigare använts i olika sammanhang, såsom mätning av luftfuktighet, parkeringsplatsövervakning och övervakning av livbojar. Pilotprojektet ska visa om tekniken kan effektivisera delar av fastighetsskötseln och samtidigt förbättra boendemiljön för hyresgästerna.

– Det ska bli intressant att få pröva den här tekniken i vår bransch, säger Avni Bajrami, distriktschef på Bostäder i Borås. Vi testar fler och fler moderna lösningar för att utveckla och anpassa oss till dagens och framtidens utmaningar. Det här ett pilotprojekt för både vår personal och våra hyresgäster, och det ska bli spännande att se vilka resultat det kommer att ge.

Källa: Bostäder i Borås

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega