Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Hemsö först i Stockholm med Svanenmärkt skola

Den nya Bagartorpsskolan i Solna är Stockholms första Svanenmärkta skola. Högstadieskolan som kommer att drivas av Raoul Wallenbergskolan har plats för 360 elever och skolstarten sker i augusti i år.

‒ Vi är stolta över att vår skola blivit Svanenmärkt som är ett kvitto på vårt långsiktiga arbete med hållbara miljöer i våra fastigheter. För oss är det viktigt att eleverna får vistas i byggnader som är sunda och miljövänliga, säger Anna Sundbaum, miljöspecialist på Hemsö.

Den nya högstadieskolan blir ett komplement till Hemsös befintliga grundskola i Järvastaden och är utvecklad på samma sätt enligt konceptet ”skolan mitt i byn”. Bagartorpsskolan kommer att bedrivas med idrottsprofil och uppförs i två byggnader varav den ena innehåller klassrum, specialsalar och matsal och den andra en fullstor idrottshall.

Svanen är en certifiering som hanteras av Miljömärkning Sverige. En Svanenmärkt byggnad är granskad utifrån ett helhetsperspektiv: låg energianvändning, kontrollerad byggprocess, god ventilation och dagsljusinsläpp samt tuffa krav på byggmaterial. Miljömärkta byggmaterial tillhör de minst miljöbelastande på marknaden och klarar strikta krav på miljö- och hälsoskadliga ämnen.

Sedan tidigare utvecklar Hemsö Vilunda, ett kombinerat äldreboende och förskola i Upplands Väsby, samt tre kommunala förskolor i Västsverige som kommer att Svanenmärkas.

Källa: Hemsö

Bli den första att kommentera "Hemsö först i Stockholm med Svanenmärkt skola"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega