Del 1 – Vår artikelserie om digitalisering

Följ digitaliseringen av en kontors- och industrifastighet i Tyresö.

Förvaltarforum presenterar i samarbete med konsultbolaget Meta en uppdaterad version av artikelserien ”En fastighets digitala resa”, där du får följa digitaliseringen av en fastighet.

I samhället sker idag en allt snabbare digitalisering, mycket av det som för 20 år sedan var science fiction är idag en självklarhet. Inte minst den snabba utvecklingen inom banksektorn är ett bra exempel på det.

De flesta bankkunderna besöker idag sällan sitt bankkontor utan gör alla sina tjänster via datorn, surfplattan eller mobilen. Från att ha varit en hopplöst konservativ bransch har bankerna blivit något av spjutspetsar i digitaliseringen av samhället.

Men fastigheter då? Vad händer där? Händer det något alls? Jodå, det händer saker där också även om vi i branschen tycker om att beskriva fastighetsbranschen som den sista analoga utposten. Det har bara inte hänt lika fort. Men nu börjar det gå undan.

Nya krav på fastighetsägare
Flera av branschens stora aktörer har tillsammans utvecklat en standard för digitala lås, Sveriges Allmännytta tar fram lösningar för fastAPI, det finns massor av appar och system idag som kan kopplas till fastigheten samt att allt mer av driften i fastigheten övervakas och styrs på distans med hjälp av sensorer.

Det ställer nya krav på fastighetsägare att förstå hur den digitala tekniken kan underlätta och effektivisera arbetet och också förmågan att kommunicera fördelarna till förvaltare, tekniker och så vidare.

Följ en digitalisering!
Vi på Förvaltarforum nöjer oss inte med att bara skriva om den digitala utvecklingen. Vi vill gå in på djupet och visa hur en fastighet digitaliseras i realtid. I serien kommer du i flera artiklar att få följa hur en kontors- och industrifastighet på 5 000 kvadratmeter på Antennvägen 10 i Tyresö genomgår en digital transformering.

Fastigheten är ett typiskt exempel på kontors- och industrifastighet, vilket det finns många av i Sverige. Den är välskött, fullt uthyrd och har nöjda hyresgäster men fastigheten är också väldigt lite digital.

Ove Nordqvist på Förvaltarforum.

En kunskapsplattform
Med hjälp av konsultbolaget Meta kommer du att få följa ”En fastighets digitala resa” i flera artiklar med bland annat exempel från fastigheten här ovan. Vi hoppas och tror att artikelserien ska ge inspiration till förvaltare och fastighetsägare samt hjälpa er i vardagen och underlätta digitaliseringen av er egen fastighet.

– Förvaltarforum ska inte bara skriva om förvaltning, vi vill också vara en kunskapsplattform för förvaltare och det här projektet är ett exempel på det.  Med den här artikelserien hoppas vi kunna bidra med kunskap och inspiration till alla förvaltare av liknande eller andra typer av fastigheter. Vi vill också att ni läsare deltar interaktivt i kommentarsfältet under artiklarna. Tyck till, kommentera, skapa debatt och dialog, säger Ove Nordqvist, vd på Förvaltarforum.

Följ fastighetens digitala resa!

Text: Thomas Hallberg
redaktionen@forvaltarforum.se

En fastighets digitala resa

Förvaltarforum och konsultbolaget Meta vägleder dig i en serie artiklar om hur en byggnad blir digital och uppkopplad.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega