AktivBo först med att certifiera sig för Fast API

Som ett led i satsningen på att förbättra den digitala kunddialogen och skapa ännu nöjdare hyresgäster är AktivBo som första externa företag certifierade för Fast API mot fastighetssystemen.

Fast API är en gemensam branschstandard för integration med fastighetssystem som skapar förutsättningar att sänka kostnader genom delade tjänster och utveckling. Bakom utvecklingen står Sveriges Allmännytta och satsningen är ett led i processen att allmännyttans fastighetsbolag ska arbeta med öppna standarder och öppna data.

Alla fastighetsbolag, både privata och kommunala, har möjlighet att använda sig av Fast API förutsatt att man använder sig av ett certifierat fastighetssystem.

Förenklar integration
Genom kopplingen till Fast API-certifierade fastighetssystem förenklas integrationer och möjliggör helt automatisk löpande överföring av hyresgäst- och respondentinformation.

Utvecklingen underlättar för automatiska och triggerbaserade kundundersökningar och ger på så sätt fler fastighetsbolag möjligheten att följa upp utvalda processer i realtid. Vinsterna är tidsbesparing och nöjdare hyresgäster.

Jon Svensson.

Effektivisera och underlätta
– Vår ambition är att effektivisera, underlätta och göra det smidigare för fastighetsbolag att få in värdefull information från hyresgästerna. Efterfrågan på att få mer kontinuerliga mätdata från fler kontaktytor med hyresgästerna har ökat. En stor del av vårt arbete i dag handlar om att följa upp den totala kundresan, där mätningar av inflytt, utflytt, felanmälan, kundtjänst med flera utgör viktiga delar, säger Jon Svensson, vd på AktivBo.
– Vår nya analysplattform AktivBo Analytics är utvecklad just för att kunna stödja och förenkla analyser och prioriteringar från den typen av uppföljning. Fast API kommer definitivt underlätta för många bolag och sänka tröskeln för att komma igång med processmätningar .

Verktyg för innovation
Tjänsterna som de certifierade bolagen utvecklar ska erbjudas på den digitala plattform som Allmännyttan utvecklar. Plattformen ska fungera som ett verktyg för innovation inom allmännyttan och i samarbete med utvecklare och tjänsteleverantörer.

Carl Ståhle.

Carl Ståhle, digitaliseringsexpert på Sveriges Allmännytta kommenterar:

– Det är oerhört viktigt att de tjänster som vill vara med i digitaliseringen av Allmännyttan också anammar öppna standarder och certifierar sig för Fast API. Det gör att både vi och de kan bli mer innovativa samtidigt som vi tar kontroll över vår data. Inom Allmännyttan är vi glada över att AktivBo är med och driver den digitala utvecklingen i branschen.

I kommande versioner av Fast API kommer även ytterligare data från fastighetssystemen att göras tillgänglig.

– Genom att möjliggöra automatisk inläsning av annan relevant och intressant fastighetsdata till vår plattform, kan detta ställas mot kundnöjdhet på olika sätt. Detta ökar den totala nyttan och öppnar upp för nya innovativa tjänster, säger Jon Svensson.

Källa: AktivBo

Fast API
En branschstandard för kommunikation mellan fastighetssystem och andra system. Innebär en stor tidsbesparing för alla parter samtidigt som datakvaliteten säkerställs genom certifiering.

Certifiering
Certifieringen utförs av BIM Alliance, en ideell förening som står bakom utvecklingen av  Fast API.

AktivBo är som första undersökningsföretag och tredjepartföretag certifierade för Fast API.

Om AktivBo
AktivBo arbetar för nöjdare kunder, medarbetare och ägare i bostads- och fastighetsbranschen genom att stödja med underlag för verksamhetsstyrning. Företaget verkar i sex länder och samarbetar med över 400 fastighetsbolag.

Bli den första att kommentera "AktivBo först med att certifiera sig för Fast API"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega