Lär av statens stoltheter

Söker du goda exempel på om- och nybyggnadsprojekt, processer, verktyg eller upphandlingar? Här finner du 28 projekt som våra myndigheter är extra stolta över.

På Boverkets hemsida kan du söka de bästa exemplen från Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare. Se länk under artikeln.

Projekten presenterades på seminariet ”Statens stoltheter 2019” som hölls den 10 september på ArkDes, Arkitektur- och designcentrum i Stockholm.

Syftet var att visa hur kvalitet och långsiktig hållbarhet ska gå före kortsiktiga ekonomiska värden i offentligt byggande.

Intressanta lösningar
I text och bild presenterar myndigheterna själva ett urval av goda exempel och pågående arbetsprogram. Du kan själv söka bland myndigheter, ämnesområden och via en karta.

Bland annat presenteras Solatube som installerades av Specialfastigheter på Norrtäljeanstalten.

Solatube är ett system för att få in dagsljus via en huv som monteras på taket och bryter solstrålarna via prismor ner i ett rör med invändig film. När solen skiner skapar det en belysningsnivå som kan hjälpa till att uppfylla kriterierna för dagsljus enligt Miljöbyggnad Guld.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega