Vinnare av Allmännyttans hållbarhetspris

Östersundshems hållbarhetschef Karin Österberg tog emot priset.

Östersundshem är årets vinnare av Sveriges Allmännyttas hållbarhetspris. De får priset för att genom helhetstänk, tydliga målsättningar och långsiktigt arbete tagit sin verksamhet in i det moderna energilandskapet.

Priset delades ut på Klimat- och energikicken 19 november i Lund.

– Det här är verkligen ett kvitto på att det vi gör är viktigt. För några år sedan fick vi uppdrag av Östersundshems styrelse att visa vägen i klimat- och hållbarhetsfrågor och det gör vi nu. Det här är hur kul som helst, säger Karin Österberg, hållbarhetschef på Östersundshem som tog emot priset.

– Östersundshem är värdiga vinnare av hållbarhetspriset och deras helhetstänk och långsiktiga arbete är verkligen inspirerande. De som nominerats till Allmännyttans hållbarhetspris 2019 är alla tre starka kandidater som vågat gå före och som vågat satsa och som tillsammans visar på en imponerande bredd i allmännyttans hållbarhetsarbete, säger Anders Nordstrand, vd Sveriges Allmännytta.

Tävlingsbidraget ska falla inom ramarna för något av de tre fokusområdena inom Allmännyttans klimatinitiativ, nämligen effekttoppar och förnybar energi, krav på leverantörer eller klimatsmart boende.

Totalt nominerades tre allmännyttiga bostadsföretag. Här är juryns utlåtanden:

Östersundshem: Egen förnybar energi och kapning av effekttoppar
Östersundshem har genom helhetstänk, tydliga målsättningar och långsiktigt arbete tagit sin verksamhet in i det moderna energilandskapet. Bolagets storsatsning på solceller kombinerat med nya tekniska lösningar för att kapa effekttoppar har lett till både stor klimatnytta och god avkastning.

AB Eidar: Vägen mot fossilfrihet – om Miljö, Mod och Möjligheter
Med långsiktighet, tydliga målsättningar och gedigna interna processer har Eidar blivit ett av Sveriges första fossilfria bostadsbolag. Genom kravställning och samverkan med leverantörer har bolaget på ett innovativt sätt drivit utvecklingen av fossilfria arbetsmaskiner framåt.

Uppsalahem: Klimatlätt
Klimatlätt bryter på ett innovativt sätt ny mark genom att underlätta för de boende att mäta och minska sina klimatavtryck. Genom en integration av banktransaktioner och emissionsfaktorer kan individer på ett unikt sätt få information om dess faktiska klimatpåverkan, något som tidigare varit primärt baserat på självskattning.

Källa: Sveriges Allmännytta

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega