Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Personalens tips gav massor av nya lägenheter

Tidigare kontorslokaler har blivit till 24 ljusa och moderna lägenheter.

Bostadsbolagets medarbetare uppmanades att hitta utrymmen i fastigheterna som skulle kunna byggas om till lägenheter. Resultatet blev 130 nya lägenheter.

Två år efter att uppropet gick ut blir 52 nya lägenheter klara för uthyrning och ytterligare drygt 70 är på gång. Allt utan ett enda spadtag i marken.

​– Det råder fortfarande stor bostadsbrist här i Göteborg och vi gör allt vi kan för att få fram nya bostäder, säger Kicki Björklund, vd för Bostadsbolaget.

​Därför skickade hon i mars 2017 ut ett personligt mejl till var och en av medarbetarna på Bostadsbolaget där hon bad dem fundera över utrymmen de kände till, till exempel oanvända lokaler, tidigare tvättstugor, större förråd, vindar och liknande, som kunde byggas om till lägenheter.

200 skarpa förslag
Svaren lät inte vänta på sig. Över 200 skarpa förslag kom in från personalen ute i områdena och efter en inventering visade det sig att 130 av dem var möjliga att konvertera till nya lägenheter.

Under 2019 färdigställs 52 lägenheter, bland annat 24 stycken i Majorna och nio i Brunnsbo, som just nu hyrs ut via Boplats och Bostadsbolagets interna omflyttningsplats.

Även Hammarkullen, Robertshöjd, Brunnsbo, Biskopsgården, Gamla Järnbrott och olika adresser i centrum har fått eller kommer få nya lägenheter.

​”Fantastiskt resultat”
Men än är arbetet inte färdigt, tips från personalen fortsätter att komma in och Bostadsbolaget har nu en väl utarbetad rutin för att snabbt ta hand om alla förslagen som dyker upp.

– Det är fantastiskt att se vilket resultat det blir när vi går ihop med våra olika kompetenser och tillsammans jobbar mot samma mål, säger Kicki Björklund.

Källa: Bostadsbolaget

 

För frågor om konverteringarna
Niklas Nordell, fastighetskoordinator
031-731 51 96

För frågor om uppropet
Kicki Björklund, vd
031-731 50 05

 

 

Bli den första att kommentera "Personalens tips gav massor av nya lägenheter"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega