NollCO2 – ny klimatneutral certifiering

Bild: Link Arkitektur

Lidls nya butik i Visby blir första pilotprojektet för den nya certifieringen NollCO2 för klimatneutrala byggnader.

Sweden Green Building Council har tillsammans med branschen tagit fram en gemensam definition och certifiering för klimatneutrala byggnader.

Den nya certifieringen NollCO2 är mycket krävande, men är vad som behövs för att Sverige ska nå sina klimatmål.

– Klimatneutrala byggnader har känts som en avlägsen framtidsvision och som något för experimentella forskningsprojekt. Men klimatförändringen pågår för fullt och motåtgärder kan inte vänta. Med NollCO2-certifieringen är framtiden här för ambitiösa företag, säger Sweden Green Building Councils projektledare Sue Clark.

Klimatneutral drift
Certifieringen prövas just nu i en pilotomgång och först ut att anmäla sig för att certifiera är Lidl Sverige. Med sitt pilotprojekt i Visby vill Lidl visa ledarskap och att handelslokaler kan vara klimatneutrala avseende byggmaterial, byggprocess och drift av byggnad och affärsverksamhet.

NollCO2 ger Lidl möjlighet att driva på en positiv utveckling bland sina leverantörer, undanröja tekniska och administrativa hinder och på så sätt bana väg för andra.

Som första pilotprojekt blir de pionjärer inom design och teknikutveckling, som andra kan vända sig till för idéer, inspiration och kunskaper.

Källa: Sweden Green Building Council

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega