Ny strategi utanför Uppsala

Uppsalahem har påbörjat en försäljningsprocess av bostäder i Almunge och planerar att riva ett bostadsområde i Länna, för att inom en femårsperiod bygga fler bostäder på samma mark. Samtidigt inleder bolaget en renoveringsprocess för ett fyrtiotal bostäder på Södra Långåsvägen i Björklinge.

Försäljningen, renoveringen och planerna på nyproduktion är ett led i Uppsalahems arbete med att utveckla närvaron i ett antal utvalda tätorter utanför Uppsalas centrum.

Under hösten 2016 har Uppsalahem upprättat en plan för hur bolaget ska utveckla närvaron i tätorterna utanför Uppsala. I dag äger och förvaltar bolaget över 90 procent av de befintliga hyresrätterna i orter som Storvreta, Länna, Björklinge, Bälinge och Almunge.

Uppsala växer kraftigt och Uppsala kommun har nyligen presenterat ett förslag till landsbygdsstrategi, som är en av pusselbitarna bakom Uppsalahems kommande planer.

– Vi har under ett antal år funderat över hur vi ska göra med kommande renoverings- och nyproduktionsplaner i tätorterna utanför Uppsala. Det är ingen enkel match att få ihop både ur ett lönsamhets- och riskperspektiv. Dessutom behöver vi ge plats för nya och mindre hyresvärdar att växa. Genom att sälja fastigheter och tillhörande mark öppnar vi nu upp för den möjligheten, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega