NIS2 och cybersäkerhet – så påverkas fastighetsbolag

NIS2 ska stärka cybersäkerheten inom EU. Sveriges Allmännytta bjuder in till en föreläsning för att klargöra vad fastighetsbolag måste och inte måste göra gällande NIS2. Bland annat innebär det högre krav på rapportering, annars väntar hårda sanktioner.

NIS2 (Network and Information Systems Directive 2) är ett EU-direktiv vars tanke är att stärka cybersäkerheten inom sektorer som är kritiska för samhällsfunktionen. Direktiven blir en ny svensk lag 2024 och berör många allmännyttiga bostadsföretag.

Lagstiftningen kommer ställa tydligare krav på riskanalyser och säkerhetskrav, men också på ledningens deltagande i cybersäkerhetsarbetet.

Sveriges Allmännytta har tagit fram en rapport för att skapa en tydlighet för fastighetsägare om och när fastighetsbolag omfattas av NIS2-direktivet. Rapporten ska fungera som utgångspunkt för bedömningen av om ett fastighetsbolag omfattas av direktivet och vara en stöttning i det framtida analysarbetet. Föreläsningen utgår ifrån rapporten och hjälper dig att förstå. Men varje fastighetsbolag måste själva avgöra om den verksamhet som de bedriver omfattas av direktivet, på vilket sätt och hur mycket.

Lär dig mer på den digitala föreläsningen den 30 maj, gratis för alla bara man anmäler sig senast dagen innan. Läs mer och anmäl dig här.

Läs gärna rapporten inför föreläsningen, se bifogad länk.
 
Källa: Sveriges Allmännytta

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega