Vi jobbar för att branschen ska valideras och ha rätt kompetens

… Emil Bood, Verksamhetschef och VD på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd/Fastun

Vad händer i er förening just nu, som berör området förvaltning?
– Förutom vår ordinarie verksamhet som alltid går ut på att verka för att fler människor ska ha rätt kompetens och söka sig till vår bransch (inte minst förvaltare) så håller vi även på med ett omfattande varumärkesarbete där bland annat jobba-i-fastighetsbranschen.se kommer att byta namn. Vi jobbar dessutom med att ta fram bild och filmmaterial på förvaltare som vi hoppas kan bidra till att fler söker sig till vår bransch och förvaltaryrket. Dessutom har vi precis avslutat vårt sista kompetensråd där vi har haft många givande diskussioner och utbyte kring kompetensförsörjningen för fastighetsförvaltare med utbildningsanordnare runtom i landet.

Vad ser ni fram emot 2024?

  • Att fortsätta att samverka med företag, myndigheter och utbildningsanordnare för att tillsammans bidra till en bättre kompetensförsörjning i fastighetsbranschen.
  • Att träffa unga människor och berätta om vår fantastiska bransch.
  • Att fler människor skall söka sig till branschens utbildningar.
  • Att fler företag ska validera sin medarbetare genom vårt valideringsverktyg FAVAL (inklusive förvaltare).

Vilka mervärden får man som medlem i er förening?
– Vi på Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd verkar för att fler människor ska ha den kompetens som fastighetsbranschen behöver för att kunna möta dagens och morgondagens behov. Vi bidrar med expertkunskapskapen när det gäller det ordinarie utbildningssystemets krav och kunskapsdefinitioner för fastighetsbranschens yrkesroller. Vi validerar branschen genom FAVAL och vi marknadsför fastighetsbranschen och dess roller mot allmänheten. Och vi gör det tillsammans med branschen. Så hör av er till oss när det gäller frågor kring kompetensförsörjning, validering och kommunikation.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega