Hedin Group stärker organisationen med ny fastighetschef för den svenska verksamheten

Robert Bengtsson, idag VD och koncernchef för Tuve Bygg, blir ny fastighetschef för Hedin Groups svenska verksamhet.

Hedin Group klev in som huvudägare i Tuve Bygg 2017 och äger idag 98,5% av byggkoncernen som omsätter cirka 2,5 miljarder kronor och har cirka 275 anställda med verksamhet i Västsverige och Stockholmsregionen. Robert Bengtsson har varit VD och koncernchef för Tuve Bygg sedan 2018 och går nu vidare inom Hedin Group som ny fastighetschef för koncernens verksamhet i Sverige.

”Vi har haft nöjet att samarbeta med Robert i flera år och därför är det väldigt glädjande att han nu blir en del av teamet på Hedin Group. Både hans personlighet och erfarenhet är en perfekt matchning mot det vi står för och de målsättningar som vi har. Som ett resultat av koncernens expansion under senare år har vi idag många fastigheter vilka vi förvaltar som hyresgäst – och därtill pågår ett stort antal ny- och ombyggnationer. Med sin mångåriga bakgrund från entreprenad, förvaltning och försäljning blir Robert ett perfekt tillskott till vår verksamhetsäger Jørn Heiersjø, fastighetsdirektör på Hedin Group och ansvarig för koncernens fastigheter i 13 länder i Europa.

”Med Robert får vi en kompetent och erfaren ledare som inte bara har stor kunskap inom bygg och fastighet – utan dessutom djup kännedom om Hedin-koncernen. Det ger oss en unik profil när vi nu stärker organisationen och tar ett större grepp om vår växande fastighetsaffär i Sverige”säger Anders Hedin, grundare och VD för Hedin Group.

Källa: Hedin Group

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega