Upphandlingspodden ger kunskap för att göra bra affärer


Det behövs mer kunskap kring upphandling och det finns verkliga specialister inom ämnet. I Upphandlingspodden delar dessa kompetenta personer med sig av erfarenheter och kunskap i form av goda exempel, metoder och förhållningssätt för att göra bra affärer.

Upphandlingspodden är vad det låter som – en podd som behandlar ämnet upphandling. Första avsnittet släpptes i mars i år men upphovspersonerna, Jessica Molén och Magnus Colling, har arbetat med att göra research och intervjuer sen ett år tillbaka, för att kunna fylla avsnitten med bra innehåll.

Berätta kort om er själva, vilka är ni?
– Jag heter Jessica Molén och är fastighetskonsult på Svefa. Jag arbetar med förvaltningsrådgivning och är expert på fastighetsrelaterade upphandlingar och avtal. Dessutom skriver jag en licavhandling på KTH om fastighetsförvaltning.

– Jag är Magnus Colling och är avdelningschef för inköp på Sisab. Jag har arbetat med offentliga inköp sedan 2004 och har arbetat med fastighetsförvaltning, byggprojekt och inköpsfrågor hela mitt yrkesverksamma liv.

Varför startade ni podden?
– Det behövs mer kunskap där ute och kvalitetsnivån behöver höjas inom upphandling och inköp. Det finns så många som sitter på otrolig kunskap och att få sprida den i detta forum är jättekul. Vi lär oss massor själva, säger Jessica Molén och Magnus Colling fyller i:

– Efter att ha jobbat inom området själva, uppkommer frågor som man vill borra i. Man träffar många som kan sina specialområden på en hög nivå, och är passionerade i vad de håller på med. De förtjänar att få dela med sig.

Vilka ämnen tar ni upp?
– Varje avsnitt har fokus på en fråga. Vi har en frågeställning som är nischad och specifik och som vi kan ha ett uttömmande poddavsnitt om.

– Det är tydliga ämnen där någon berättar om sitt specialområde. Det kan handla om olika metoder och förhållningssätt för att göra bra affärer. Exempelvis har avsnitten omfattat avtalsförvaltning generellt, hur man handlar upp partnering eller vad en säkerhetsskyddad upphandling innebär.

Vilka gäster är det ni har med?
– En del är rätt mediala medan andra är mer anonyma eller doldisar, men de sitter allihop på otrolig kompetens. De berättar om sina erfarenheter och delar med sig av sin kunskap. 

Vad kommer ni att ta upp framöver?
– I närtid kommer vi att ta upp mer om förvaltningstjänster, sådant som är knutet till fastighetsägande. Vi har flera avsnitt på gång som kommer att handla om den typen av upphandlingar.

Text: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Upphandlingspodden

Vill man komma i kontakt med Jessica eller Magnus så kan man höra av sig till lyssna@upphandlingspodden.se

De vill gärna få in intresseområden från de som lyssnar. Eller tips på någon speciell person som borde få komma till tals.

Läs mer om podden och olika avsnitt på https://upphandlingspodden.se/

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega