Familjebostäder har rekordhög uthyrning på Rinkebystråket

Från och med juni månad räknar Familjebostäder med att 3643 kvadratmeter är uthyrt, vilket motsvarar drygt 93 procent av lokalerna.

– Nu börjar Rinkebystråket att frodas, trots tuffa tider. Detta efter ett hårt arbete genom att aktivt söka upp nya hyresgäster, med idéer som fungerar långsiktigt och ekonomiskt. På ett år har vi gått från en uthyrningsgrad på 50 procent, till över 90 procent idag. Mer liv och rörelse i centrala Rinkeby är också viktigt för tryggheten i området, säger Dennis Wedin, borgarråd och ordförande för Familjebostäder.

– Fokus sedan årsskiftet har legat på att hitta hyresgäster vars verksamheter kan bära sig långsiktigt, bland annat genom till exempel offentlig finansiering, säger Samra Tesfamariam, lokalförvaltare på Familjebostäder.

Bland de hyresgäster som flyttat in i år hittar vi bland annat Taste of Africa Coffee. Den 1 mars öppnade ett café med kvinnlig gemenskap och utbildningsverksamhet på Rinkebystråket 105. Verksamheten kommer bland annat att anordna studiecirklar i samarbete Medborgarskolan Stockholm på teman inom kultur och mångfald.

I höst öppnar Framtidens hus på Rinkebystråket 93 i en lokal på 372 kvm. Det är Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning som vi upplåter lokalen till Framtidens Hus som är en aktivitetsbaserad verksamhet för ungdomar.

Källa: Familjebostäder

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega