Lär av branschens profiler

Vad krävs för att lyckas som förvaltare? Vilka är de största utmaningarna i jobbet? Inom vilket område av fastighetsförvaltningen behövs det mest nytänk? Läs och lär av branschens profiler.

Här nedan träffar du några av alla de som på senare tid intervjuats under vår vinjett Profilen. Vem vill du lyfta fram? Skriv till oss och berätta!

 

Förvaltar med glädje

Kundförvaltaren Nabil Khamisi har stor nytta av sin bakgrund som områdestekniker och sin femspråkighet. Kvittot på att han gjort ett bra jobb strävar han efter att få direkt: att hyresgästen ler.
– Är hyresgästen nöjd och glad när vi skiljs åt vet jag att jag gör ett bra jobb och det räcker för mig, säger han.

 

En bra förvaltare är en god lyssnare

Emilia Johansson är förvaltar-traineen som rotat sig både i sin yrkesroll och på Wihlborgs. Att bli framgångsrik som förvaltare handlar enligt henne främst om att vara lyhörd. Att bygga relationer genom att lyssna dubbelt så mycket som man pratar.

 

”Jag jobbar med superhjältar”

HSB, Einar Mattsson och nu Familjebostäder. Ilnaz Nashri Carlsson firar tio år som fastighetsförvaltare och ångrar inte för en sekund sitt yrkesval. Studierna i etnologi ser hon som en stor tillgång i sitt jobb.

 

 

”Roligt att få vara del av människors liv”

– Oftast är det ganska lätt att göra en missnöjd hyresgäst nöjd. Vi kan inte lösa alla problem men vi kan lyssna och visa att vi tar kunden på allvar, säger Linnea Rosenqvist, fastighetschef på Newsec i Helsingborg.

 

 

”Jag är inte rädd att hugga i där det behövs”

Sari Korjus, kundförvaltare på Stockholmshem, har över tjugo års erfarenhet från branschen. Till den som är ny i förvaltarrollen råder hon:
– Du ska vara nyfiken, ansvarstagande och driven. Du ska veta att som förvaltare får du ta emot både ris och ros, men du behöver inte alltid uppfinna hjulet själv, det finns så mycket kunniga personer inom branschen.

 

Han gör det lilla extra för hyresgästerna

Förra året fick Samir Mohamed, trygghetsvärd på Mimer, ta emot priset Årets Kulturbärare i samband med att undersökningsföretaget Great Place to Work korade landets bästa arbetsplatser.
– Som trygghetsvärd måste du tycka om att prata med människor, ha tålamod att lyssna och visa att du vill göra det lilla extra för hyresgästerna, säger han.

 

”Som förvaltare har man möjlighet att påverka”

Carl-Johan Lindörn fick jobb som fastighetsförvaltare på Uppsalahem i januari 2018. Sedan knappt ett år tillbaka är hans roll Chef Förvaltningsutveckling på Uppsalahem.
– Det är roligt och spännande att vara del av hur en hel stadsdel utvecklas, säger han.

 

Bästa råden från Årets fastighetsförvaltare Lokaler 2019

– Jag kommer från transaktionssidan från början och hittade till förvaltning därifrån. Jag tycker fastighetsföretagande är riktigt skoj så jag ville lyfta blicken från alla excel-ark, då är förvaltning helt rätt för den som vill ha en mer varierad arbetsdag. Förvaltning är verkligen världens roligaste jobb, säger Anton Drott på Novi Real Estate i Göteborg.

 

”Jag gillar att lösa problem”

Kristin Lövendahl jobbade tidigare som säljare och hudterapeut, men en bekant som arbetade som förvaltare gjorde henne nyfiken på yrket. 2019 fick hon utmärkelsen Årets Fastighetsförvaltare Bostad. I dag har hon en tjänst som Gruppchef Teknisk Förvaltning, SBC Marknadsområde väst.

 

Ännu fler profiler

Maria Ralman, Henning Persson Förvaltnings AB
Förvaltare med hjärtat på rätta stället

Mustapha Timir, Fastighetssupport
Vill vara en brygga mellan värd och hyresgäst

Annika Rissler, Newsec
”Bemöt dina kunder som de vill bli bemötta”

Anna Lackman, då Stockholmshem nu Sveriges Allmännytta
”Viktigt hålla hög lägstanivå”

Lars Utter, då Väsbyhem nu Sollentunahem
”Stor fördel att köra utbildningarna internt”

 

 

 

Bli den första att kommentera "Lär av branschens profiler"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega