”Vi vill dela med oss och lära av andra”

… Mattias Celinder, affärsområdeschef Fastighet på Atrium Ljungberg som är ny partner till Förvaltarforum.

Varför blir ni partner med Förvaltarforum?
– Vi sökte ett nätverk där vi både kan dela med oss av egna erfarenheter men också lära oss av andra för att utveckla vårt arbete med förvaltning och drift. Där kändes Förvaltarforum helt rätt. Ni har ett tydligt fokus på fastighetsförvaltning och även på hållbarhetsfrågor, ett fokus som vi delar.

Vad är det mest spännande som händer hos er just nu?
– Vi har en fantastisk projektportfölj som möjliggör investeringar om hela 28 miljarder. I Stockholmsområdet har vi pågående projekt i Sickla där vi bland annat bygger hotell, kontor och bostäder. I Slussen är vi en av de största fastighetsägarna och arbetar i skrivande stund med utvecklingen av Katarinahuset. I Slakthusområdet tillträdde vi under 2019 de försa 51 000 kvadratmetrarna av total 200 000 kvm. Vi kommer att utveckla området i nära samarbete med staden och andra fastighetsägare under en tioårsperiod och skapa en helt ny, levande stadsdel.

Vilka är Atrium Ljungbergs största utmaningar i dag och inför framtiden?
– Vi ser stora strukturomvandlingar inom handeln som givetvis påverkar vissa av våra platser. Vi arbetar hela tiden med att utveckla vårt erbjudande så att det är relevant och i enlighet med vad kunderna efterfrågar. Det kan handla om nya koncept men även om helt nya, digitala tjänster. En stor utmaning är förstås också att möta nya krav kopplade till hållbarhet.

Vad är det bästa med att vara kund hos Atrium Ljungberg?
– Jag skulle säga att, förutom att vi har fantastiska fastigheter på fantastiska platser, så är det bästa med att vara kund att vi har egen förvaltning. För oss är närheten till våra kunder extremt viktig och vi har lokalorganisationer på plats i alla våra fastighetsområden. Sedan ett par år tillbaka finns även Servicenter, en digital och fysisk plattform där våra hyresgäster kan få all den hjälp de behöver utan att behöva tänka  på öppettider eller vem de ska kontakta. Servicenter finns på webben och som app och vi utvecklar innehållet fortlöpande och adderar nya tjänster och funktioner.

Hur ser framtidens drömförvaltare ut för dig?
– En person som arbetar proaktivt, nära, affärsmässigt, proffsig med glimten i ögat och som ser det som en ynnest att alltid få  göra det lilla extra för kunden

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Bli den första att kommentera "”Vi vill dela med oss och lära av andra”"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega