Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Ny upphandling av kombohus

Om en vecka avslutas Allmännyttans upphandling av nya kombohus. Upphandlingen har öppnat för ramavtal för punkthus och lamellhus i 2–8 våningar.

– Vi vet att medlemsföretagen kan tänka sig att bygga uppåt 11 000 lägenheter i Kombohus den närmsta tiden. Så vi hoppas att många entreprenörer vill vara med i den här upphandlingen, säger Sofia Heintz, nyproduktionsexpert på Sveriges Allmännytta.

Hittills har det byggts drygt 9 500 lägenheter runt om i Sverige, enligt allmännyttans eget koncept med standardiserade typhus.

– Kombohusen har blivit en riktig succé och har lyckats pressa priserna med 25 procent jämfört med övriga marknaden, säger Jonas Högset, chef för enheten för fastighet och boende på Sveriges Allmännytta.

En ny enkät visar att de allmännyttiga bostadsföretagen planerar att bygga runt 25 000 bostäder under 2020 och 2021 – och nästan hälften av dem som Kombohus.

Byggentreprenörer och husleverantörer som är intresserade av att vara med i upphandlingen har fram till den 27 augusti på sig att skicka in ansökan.

Läs mer om upphandlingen här

Bli den första att kommentera "Ny upphandling av kombohus"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega