Framtidslabb ska locka unga medarbetare

framtidens_fastighetslabbEn av landets största fastighetsägare startar ett fastighetslabb för att få ungdomar att välja en framtid i fastighetsbranschen.

Fastighetsbranschen är en framtidsbransch men ett okänt område för många unga. Samtidigt har branschen ett växande behov av att attrahera bra arbetskraft. Därför startar Framtidenkoncernen i Göteborg Framtidens Fastighetslabb.

Framtidens Fastighetslabb är något utöver det vanliga och består av tre delar, en plats för studiebesök, pedagogiskt skolmaterial och en spelapplikation.

Öppnar 2017
Labbet öppnar för studiebesök hösten 2017. Framförallt är det skolelever i årskurs 4-9 som labbet riktar sig till, men även arbetsförmedlingar och liknande är välkomna.

– Vi vill bidra till ökad kunskap om branschen inför gymnasieval och framtida yrkesval. Framtidens Fastighetslabb ska synliggöra allmännyttans roll och arbete med hållbar samhällsutveckling, säger initiativtagarna Maria Hultgren och Magdalena Dawidson, båda HR-specialister inom Framtidenkoncernen, som är en av Sveriges största fastighetsägare.

Förvaltnings AB Framtiden är moderbolag och i koncernen ingår Framtiden Byggutveckling, Poseidon, Bostadsbolaget, Familjebostäder, Gårdstensbostäder, Egnahemsbolaget och Störningsjouren. Framtidenkoncernen ägs av Göteborgs Stadshus AB som ingår i Göteborgs Stad.

Utmanande studiebesök
– Framtidens Fastighetslabb ska locka fler barn och unga till att se sin framtid i fastighetsbranschen. Vi är en bransch med bredd och där man kan göra skillnad i samhället, säger Magdalena Dawidson.

I lokalen som nu växer fram vid Opaltorget i Tynnered ska besökarna guidas genom fastighetsbranschens värld genom roliga, spännande och utvecklande upplevelser. Bland annat uppdrag som ska lösas på olika sätt.

Under besöket berör man saker som service, hållbarhet, integration, bostadsbrist, stadsplanering och andra vanliga ämnen inom allmännyttan.

En del i skolan
Förutom ett studiebesök hos Framtidens Fastighetslabb erbjuds också en lärarhandledning för pedagoger och studie- och yrkesvägledare.

Handledningen är en hjälp i skolans arbete inför, under och efter besöket. Allt för att elevernas tid på Framtidens Fastighetslabb tydligt ska kunna kopplas samman med skolans övriga verksamhet.

Materialet tas fram tillsammans med GR Skola Arbetsliv och GR Läromedel Lärmiljö vid Göteborgsregionens kommunalförbund (GR).

Spela som vd
– Vi vill att fastighetsbranschen ska vara ett naturligt inslag i skolan. Tack vare GR säkerställer vi kopplingen till skolans kärnämnen och hjälper pedagogerna på vägen, säger Maria Hultgren.

Som ett komplement till lokalen och skolmaterialet lanseras en spelapp där alla kan testa sina färdigheter som vd för ett fastighetsbolag. Spelet släpps i mars och kan då laddas ner gratis till mobil och läsplattor.

 

 

 

 

 

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega