Digitalisering i fastighetsbranschen

Digitalisering i fastighetsbranschen – ett konkret affärscase

Ordet digitalisering har blivit ett begrepp som alla och envar slänger sig med inom fastighetsbranschen. Som i alla teknikskiften är det många som vill vara med på tåget och inser att det gäller att hänga med i förnyelsen, alternativt riskera att halka efter och ses som en teknikfientlig bromskloss.

Här i denna sammanfattning sätter vi fokus på fyra konkreta områden inom energi i fastighetsbranschen, som drar stor nytta av just denna trend och representerar genomförbara digitaliseringsprojekt som snabbt betalar sig.

Vill du läsa mer, beställ en mer detaljerad pdf nedan. Den skickas till dig direkt. Klicka här!

 

Digitaliseringstrenden erbjuder ny kunskap och kräver bättre verktyg. I en allt snabbare utveckling blir informations- och kunskapsverktygen viktigare för dagens beslutsfattare och kommer att representera de avgörande fördelarna.

Här är fyra distinkta fördelar som var och en visat sig vara vinstgivande investeringar:

Automatisering med timdata sänker dina kostnader.
För en låg kostnad går det att få timbaserad data automatiskt inläst i ett energiuppföljningssystem där driftingenjörer kan se fastighetens förbrukningen redan dagen efter, timme för timme. Traditionellt har energiuppföljning skötts av driftingenjörer ronderar sina fastigheter.

Läs mer om automatisering – Mestro Bridge

Smarta SaaS/Molnbaserade tjänsteportaler

SaaS/Molnbaserade tjänsterportaler fokuserar på nyckeltal och jämförelse. De mest använda plattformarna idag är verktyg för informationsaggregering och en struktur för löpande uppgradering och förändring.

Läs mer om smarta tjänster – Mestro energiportal EMS

 

 

Engagemangsprocesser sparar pengar

Dagens moderna EMS-system erbjuder beräkning på nyckeltal, men de redovisar även verklig kostnad likt de avtal som faktiskt knutits på varje fastighet.

Läs mer om engagemang – Mestro Insight

 

Profilering ökar ditt NKI.

Profilerande skärmar och rapportering ökar ditt NKI. Det mest talande exemplet som påvisar värdet av transparens och värdet av en digitalisering kan dras från Humlegårdens lansering av Green Fingerprint under 2013.

Läs mer om profilering – Mestro Engage och Benchmark

 

Konklusioner.

Digitaliseringen har påverkat samhället under många år. Teknik är en viktig del av detta, men det som verkligen möjliggör förändringen är att samla informationen i en infrastruktur som är tillgänglig för alla olika lösningar att använda.

Beteendeförändringen kommer att finansiera dina teknikinvesteringar och samtidigt sänka trycket på din organisation att bistå alla behov.

Beställ full PDF här!

Följ oss på sociala medier

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega