Maria Distner blir Riksbyggens nya HR-chef


Maria Distner tillträder som chef för People & Culture på Riksbyggen i januari. Maria, som tar plats i Riksbyggens ledningsgrupp, kommer senast från Coop där hon varit Head of Strategic Learning.

Med lång erfarenhet inom HR och ledarskap har Maria Distner haft flera tunga positioner, bland annat som HR-direktör på Liber och vd för Hyper Island Sverige. Hon har särskild kompetens inom kulturförändring och strategisk utveckling, vilket gör henne till en nyckelperson i Riksbyggens pågående arbete med digitalisering och kulturutveckling.

– Riksbyggen arbetar kontinuerligt med att implementera digitalisering i hela organisationen, både i våra tjänster och gentemot våra kunder. För att kunna genomföra detta på ett framgångsrikt sätt krävs ett ständigt arbete med kulturförflyttning, och där ligger Marias styrka, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Maria tillträder tjänsten som Chef för People and Culture (P&C) i januari, efter tidigare HR-direktör, som nu går i pension.

– Det känns både roligt och viktigt att få leda arbetet med den önskade kulturella förflyttningen och samtidigt stötta genomförandet av den långsiktiga kompetensstrategin på Riksbyggen. Att få bidra till att utveckla en verksamhet genom att utveckla oss som arbetar där, är ett privilegium, säger Maria Distner, blivande chef för People & Culture på Riksbyggen.

Källa: Riksbyggen

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega