Så blev Heimstadens köpcentrum Kronprinsen årets bästa handelsplats

Heimstadens stadsdelscentra Kronprinsen har vunnit priset Commercial Space of the Year på NCSC Awards. En cykelväg som går ända in till köpcentrumets hjärta är en annorlunda lösning som föll juryn i smaken och besökarna gillar sitt ”inomhuskvarter”.

NCSC Awards är en årlig tävling som hyllar branschens mest framgångsrika, innovativa och kreativa insatser. Kronprinsen utsågs den 11 april 2024 till Commercial Space of the Year.

Motivering från NCSC juryn:
”Denna nya tids kommersiella plats tar väl hand om platsen rika historia samtidigt som man skapat moderna och innovativa lösningar. Masterplanen är tydlig och konsekvent med omsorgsfullt utformade miljöer där man skickligt utnyttjat små och speciella ytor. Man vårdar och lyfter fram historien i byggnaden samtidigt som gestaltningen är modern och nytänkande. Med hög kvalitet på material och detaljer har man skapat en plats som känns varm och omhändertagande.”

Annorlunda cykelpassage
Sedan 2021 har Heimstaden arbetat med att modernisera Kronprinsen för att göra den till en speciell mötesplats i Malmös. En annorlunda cykelpassage, som leder hela vägen in i hjärtat av centrat, omsorgsfullt valda material samt nya planlösningar har gett nytt liv till byggnaden.

En boende i närområdet kommenterar utmärkelsen:
– Bra jobbat! Vårt ”inomhuskvarter” har verkligen piggnat till! Både fräscht och mysigt.

Sociala medier
Centrumledningen arbetar även med sociala medier och Kronprinsens Instagramkonto vittnar om lite annorlunda aktiviteter så som gratis husdjursfotografering och aw-musikquiz på restaurangtorget.

Där utnyttjar man även sitt forum och gör kundundersökningar. I ett inlägg från början av mars lyckades man få in 81 kommentarer och svar på vad besökarna saknade i utbudet. Ett effektivt och enkelt sätt att lära känna sina kunder.

– Det är en smått otrolig förändring som Kronprinsen genomgått de senaste åren och slutprodukten tickar i alla boxar. Det har vi fått höra av både kunder och hyresgäster och det är kul att juryn i NCSC Awards också tyckte det. Nu tar vi sikte på att vinna den nordiska finalen också, säger Sara Escobar, Centrumledare Kronprinsen.

– Vi är så glada över utmärkelsen Commercial Space of the Year. Det är en fjäder i hatten och bekräftar allt hårt arbete som vi med våra partners lagt ner på att modernisera denna ikoniska byggnad, säger Maria Petersson, vd Heimstaden Sverige.

Av: Marit Engstedt
marit.engstedt@forvaltarforum.se

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega