Hyresgästperspektivet viktigt för Denise på Hemsö

På Hemsö får förvaltaren Denise Withlock arbeta med en bred palett. Alltifrån hållbarhetsfrågor och digitalisering till förbättringar via rundvandringar med hyresgäster. Offentlig konst liksom idrottshallar ligger henne också varmt om hjärtat.

Efter gymnasiet sneglade Denise Withlock åt civilekonom- eller juristhållet. Men eftersom hon alltid varit intresserad av hus och byggnader lockade det tvärvetenskapliga perspektivet, så hon valde fastighetsföretagarprogrammet. Något hon inte ångrat:

– Jag fick plocka russinen ur kakan och peta lite i olika ämnen, vilket passade mig utmärkt. Precis detta får jag också göra som förvaltare på Hemsö, säger hon.

Du har ju jobbat både inom kommun och olika privata bolag. Vad var det som lockade med Hemsö?
– När jag sökte jobbet var Hemsö i ett skede där man växte mycket just i område syd, och jag lockades av stabiliteten i kombination med en modern och innovativ företagskultur. Hemsö syns och hörs kanske inte på samma sätt som andra stora fastighetsaktörer, men jag fick tips via branschkollegor och tilltalades av samhällsperspektivet där man är med och stärker ryggraden i samhället. Dessutom jobbar vi för Sveriges pensionärer, eftersom vi ägs till 85 procent av tredje AP-fonden. Det tänker jag ofta på!

Vad skiljer Hemsö från dina andra arbetsplatser?
– I en stundtals ganska trögrörlig bransch upplever jag att Hemsö lyckats med att kombinera stabilitet med en flexibel organisation där man kan springa på snabba utvecklingsbollar. Vi har tydliga ramar när det gäller vilka kunder vi arbetar med, vilka fastigheter vi köper och har en stark företagskultur. Jag upplevde också att introduktionen var väldigt genomtänkt och smidig med strukturerade processer, vilket gjorde att jag kunde komma igång med jobbet redan andra veckan.

Kan du berätta mer om din roll på Hemsö?
– Vi sysslar ju med samhällsfastigheter där äldreboenden är det dominerande benet, följt av skolor. Större delen av min arbetsvardag handlar om att säkerställa att våra hyresgäster sitter i ändamålsenliga lokaler och att respektive byggnad förvaltas långsiktigt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att jag får jobba så brett, med de övergripande och långsiktiga frågorna när det gäller till exempel hållbarhetsfrågor och digitaliseringsprocesser. Men också att få bidra till mindre och väldigt konkreta initiativ, som till exempel på vårt skolcampus på Ystad regemente, där vi i januari arrangerade Barnens Vasalopp. Att se rörelseglädjen hos eleverna var fantastiskt!

Vilka utmaningar ser du framöver?
– Hur vi ska lösa hållbarhets- och energifrågan och samtidigt få med både miljöperspektiv och ekonomi. Här behöver vi tänka både stort och smått, i alltifrån återbruk och solfilm på fönster till digitala tvillingar och teknikhubbar. Vi har ju fastigheter med väldigt olika behov – i en idrottshall ska det inte vara för varmt, medan man i ett äldreboende behöver justera med ett annat perspektiv eftersom de boende tillhör en skör målgrupp, som dessutom vistas där dygnet runt.

Vad har du för drivkrafter?
– Att sätta upp mål och lyckas med uppgiften tillsammans med mina kollegor. Jag är en lagspelare och gillar verkligen att jobba tillsammans. Det får jag också utlopp för med hyresgästerna. Bland annat har vi något som heter gå-turer som vi gör varje år med representanter från exempelvis skolor eller äldreboenden. Då tittar vi på lokaler, entréer och utemiljö utifrån trygghet och tillgänglighet men också hur välkomnande eller inspirerande miljöerna är. Ska vi bygga om eller bygga nytt får verksamheterna vara med och tycka till. Det är ju tillsammans man löser och förbättrar saker!

Text: Pernilla Fredholm
redaktionen@forvaltarforum.se

Denise Withlock

Titel: Förvaltare på Hemsö
Ålder: 37 år
Uppväxt: I Malmö
Bor: I Trelleborg
Familj: Ja
Yrkeserfarenhet: 16 år i fastighetsbranschen som förvaltare på bland andra Atrium Ljungberg och Kungsleden.
Utbildning: Kandidatexamen i fastighetsvetenskap vid Malmö högskola
Fritidsintressen: ”Jag gillar träning och friskvård, har ett Göteborgsvarv i bagaget och provade nyligen på att åka Tjejvasan. Hästar är ett annat stort intresse. Utöver det går jag gärna konstrunda och uppskattar en god Cremánt!”

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega