Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Behov av nätverk och kunskap? Gå kursen Fastighetsföretagande!


Vår populära kurs Fastighetsföretagande, i samarbete med KTH, ger dig 7,5 högskolepoäng. Som en extra bonus får du ett härligt nätverk i branschen! Funderar du på att gå kursen? I höst finns en ny chans. Kursstart september 2023.

Vi fick en pratstund med några kursdeltagare från vårens avgångsklass.
Lena Jernberg arbetar i ett familjeföretag i Enköping och har gått kursen tillsammans med sin son William.

– Eftersom kursen är så bred och omfattande hinner man med att gå igenom många olika områden exempelvis investeringskalkylering och plan- och bygglagen. Det har varit användbart för mig i mitt arbete och i vårt fastighetsföretag. Jag tycker utbildningen har varit mycket bra och jag kommer även rekommenderar min andre son Robin att gå kursen!

Kursdeltagaren Ludvig Egeryd kommer, liksom Lena och hennes son William, från ett familjeföretag. Det var genom Fastighetsägarnas medlemsrådgivning som han blev tipsad om utbildning Fastighetsföretagande.

– Jag har tidigare gått flera av Fastighetsägarnas kurser, men det som är bra med denna utbildning är att man här får möjlighet till ännu djupare insikter i olika ämnen.

Rekommenderas till alla i branschen
Att kursen kräver en del arbetsinsatser håller dock båda Lena och Ludvig med om.

– Det är en tuff kurs som kräver en hel del arbete, men man lär sig mycket och det är roligt. Jag kan verkligen rekommendera alla som är i branschen eller på väg in i den att gå denna kurs. Oavsett om du har erfarenhet från ett stort eller litet mindre fastighetsföretag har denna utbildning något att erbjuda dig, säger Ludvig.

Kursen ger ett nätverk
En fördel med kursen Fastighetsföretagande och som tidigare kursdeltagare brukar uppskatta är möjligheten att under kurstillfället få möta och lära känna andra i fastighetsbranschen. Tycker ni också att det varit värdefullt?

– Det är supernyttigt att diskutera fastigheter och de frågor som vi brottas med dagligen med de andra kursdeltagarna. Eftersom övernattningar ingår i kursupplägget finns det även tid på kvällar och under middagar att lära känna varandra och bygga nätverk, berättar Lena.

Ludvig bekräftar och berättar om det kontaktnät av fastighetsägare i liknande situationer som han fått kontakt med under utbildningen.

– Efter kursen har jag fått ett nätverk med kompisar i branschen. De finns bara ett telefonsamtal bort om jag behöver få tips och diskutera något som jag vet att andra har på gång eller erfarenheter av. Det känns jättebra att ha fått det kontaktnätet genom kursen.

Kursen Fastighetsföretagande

Nästa klass startar 13 september. Läs mer och anmäl dig här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega