Partnertext från Real Fastighetssystem

Våra viktiga nyheter – bankintegration och digital signering

Björn Reimers, senior adviser på Real fastighetssystem.

Utvecklingen i Real fastighetssystem fortsätter oförtrutet. Kunderna vill hela tiden ha nya lösningar där automatik och enkelhet är viktiga ledord. Webbaserad är numera en självklarhet. Bankintegration och digital signering är två viktiga nyheter i Real fastighetssystem.

Det senaste som Real presenterat är tjänsten Bankintegration mot i första hand Handelsbanken som första fastighetssystem på marknaden. Tjänsten är inom kort också verklighet mot SEB och Nordea.

Tjänsten Bankintegration innebär att ditt företag automatiskt kan hämta transaktioner på ditt bankkonto och matcha mot skickade fakturor och avier som därefter godkänns i Real Fastighetssystem.

Ankommande betalningar finns i systemet automatiskt innan arbetsdagen har börjat. Endast avvikelser och godkännande återstår att hantera för dig. Bankintegration är en framtidssäkrad lösning som baseras på den nya betalningsinfrastrukturen P27.

Maria Winter är vd för fastighetsbolaget Rådstornet i Stockholm. En av de Realkunder som börjat använda tjänsten Bankintegration vilket ger en ökad automation och mindre manuell handpåläggning.

– Bankintegrationen ger oss full kontroll på alla ekonomiska flöden i realtid. Det i sin tur skapar större säkerhet och trygghet för både oss och våra kunder, säger Maria Winter

Snigelpost eller digital signering
En annan, förhållande ny tjänst som Real Fastighetssystem erbjuder är digital signering av dokument, exempelvis hyreskontrakt.

Tjänsten är skapad i samverkan med Kivra vilket underlättar kommunikationen. Skulle hyresgästen av någon anledning inte ha tillgång till Kivras tjänster är det ändå fullt möjligt att få signeringen genomförd. En hantering som gör det snabbt och enkelt att få sina hyresavtal eller andra dokument signerade.

Enkelt att följa flöden
En som testat tjänsten är Therése Lindroth Wettermark, sälj- och marknadsansvarig på In Frigore, ett snabbt växande fastighetsbolag med snart 400 lägenheter i Örebro och Eskilstuna.

Therése har svårt att uppskatta exakt hur mycket tid In Frigore sparar på att använda digital signering, mer än att det är ”jättemycket”.

– Det senaste året har jag skrivit ungefär 200 kontrakt med nya hyresgäster. Bara tanken på alla möten och all hantering som hade krävts om vi jobbat traditionellt… nej, det hade inte gått att hantera på bara en person. Dessutom kan jag enkelt följa alla flöden. Det känns helt enkelt skönt att ha full kontroll, säger Therése Lindroth Wettermark.

Utveckling till nytta för kunderna
Som sagt, utvecklingen till nytta för kunderna stannar aldrig av. Önskemålen och kraven är en naturlig del av dessa processer. Real har idag omkring 1 100 kundföretag och förvaltar ungefär 4 000 fastighetsbolag av olika storlek.

Förutom utvecklingen så är servicegraden mot kunderna hög. En viktig del är snabb och korrekt support. Glada tillrop från kunder som:
“Grabbarna och tjejerna i supporten är helt fantastiska. Alltid lyhörda och väldigt lösningsorienterade” gör oss stolta och glada. Vi mår bra när kunderna mår bra.

Läs mer om Real Fastighetssystems nyheter här.

Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB

Inköpsportal - tipsa en kollega