Vinnaren är korad: De gjorde Årets bästa renovering!

Vinnare från Helsingborgshem: Projektsamordnare Åsa Eriksson och projektledaren Håkan Andersson tog emot priset för Årets bästa renovering under Allmännyttans Fastighetsdagar i Sundsvall. Foto: Helene Ahlberg

Nu har Sveriges Allmännyttas jury utsett Årets bästa renovering: Vinnare är Helsingborgshems renovering på Grönkulla i stadsdelen Drottninghög. Läs våra artikel om deras, och de andra finalisternas, renoveringsresa här intill.

Juryn i Sveriges Allmännyttas renoveringstävling har nu korat en vinnare. Till slut utsågs Helsingborgshems renoveringsprojekt i Drottninghög till Årets bästa.

– De sparsmakade arkitektoniska tilläggen höjer området till ett föredöme inte bara för renovering utan också för nybyggnad, säger Örjan Wikforss, arkitekt och professor samt medlem av årets jury.

”Årets bästa renovering” är Sveriges Allmännyttas tävling för att hitta och sprida goda exempel på renovering. Förutom vinnaren Helsingborgshem, för stadsdelen Drottninghög, fanns även Familjebostäders satsning på Gärdsås i Bergsjön och Alingsåshem för Kvarteret Bananen med som finalister.

Läs mer om renoveringsprojekten i artiklarna som vi på Förvaltarforum har skrivit, här intill.

Källa: Sveriges Allmännytta

Motiveringen till Helsingborgshems vinst lyder:

”För ett förnyelsearbete utöver det vanliga där miljonprogrammets goda sidor bevarats och en mycket god boendemiljö har skapats. Man har på ett fint och omsorgsfullt sätt även förstärkt 60-talsarkitekturen och dess kvaliteter. Bra materialval och omtanke om utemiljön som skapar behagliga utrymmen mellan husen. Snygg lösning för avfallshantering och ett stort fokus på trygghet och trivsel där dialogen med de boende varit central.”

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega