Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

En utbildningsform som ger mycket tillbaka

Fastighetsägarna ger företagsanpassade kurser. Det ger trygghet att sitta bland sina kollegor, kursen kan skräddarsys för företagets behov och av de avsatta timmarna får man verkligen ett utbyte anser Ylva Morelli, regionchef Göteborg på Svenska Hus.

Ylva Morelli, regionchef Göteborg på Svenska Hus

Vi träffar Ylva Morelli en krispig vinterdag i Göteborg. Hon och kollegorna på Svenska Hus har precis avslutat en företagsanpassad kurs hos Fastighetsägarna. Dagens ämne var en djupdykning i lokalhyreskontraktens värld, med skräddarsytt innehåll för att matcha företagets behov på kompetensutveckling.

Hur har dagen varit?
Toppen verkligen! Vi gick igenom ett kommersiellt hyresavtal idag, från början till slut. Vi har skrivit många hyresavtal men vissa delar kan ändå vara lite kluriga. Jag tycker att vi fick bra medskick kring vad man behöver tänka på, vilket kommer resultera i ännu högre kvalitet på våra avtal framöver. Det är tryggt för oss, men även för hyresgästerna.

Har ni gått någon kurs hos Fastighetsägarna förut?
Ja, vi har gått kurser från det ordinarie utbudet, sen har vi även gått företagsanpassade kurser vid två tillfällen tidigare. Efter första gången vi körde en anpassad kurs minns jag att medarbetarna var så otroligt nöjda, vilket var jätteroligt. Det kändes naturligt att fortsätta med det, särskilt i ämnen som berör många av oss.

Vilka är de främsta fördelarna med att gå en företagsanpassad kurs enligt dig?
Det är en form som ger väldigt mycket tillbaka. Dels tror jag att man är tryggare att ställa frågor när man är bland sina kollegor och diskussionerna får en tydligare koppling till vår gemensamma vardag.

Sedan är det såklart värdefullt att kunna påverka innehållet och fokusera på de frågor som är aktuella för oss just nu.

Att gå en kurs tar ju några timmar i anspråk, då vill man verkligen att de timmarna ska ge ett utbyte. Det får man verkligen med ett företagsanpassat kursformat.

Hur tänker ni kring ämnesområden och innehåll när ni planerar för kommande utbildningar?
Ofta kommer medarbetarna själva med förslag på områden de vill lära sig mer om, annars kanske jag har en tanke som vi diskuterar tillsammans. Vissa ämnen är återkommande, där man behöver fräscha upp sina kunskaper med jämna mellanrum och uppdatera sig på förändringar.

Det viktigaste är att medarbetarna får chansen att utvecklas och stimuleras i sitt arbete. Ökad kunskap gör oss vassare som företag, så att vi kan leverera ännu bättre gentemot våra kunder.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega