Partnertext från AktivBo

Här är fastighetsbolagen som kan vinna årets Kundkristaller

Varje år belönar AktivBo Sveriges bästa hyresvärdar med priset Kundkristallen och förra veckan släpptes de nominerade för 2022. Priset delas ut den 10 februari och vinnare utses för både bostäder och lokaler i olika kategorier och storleksklasser.


Kundkristallen, som delas ut för 17:e året i rad, är ett helt unikt pris där privata och kommunala fastighetsbolag tävlar i service och kvalitet. Det som skiljer Kundkristallen från många andra utmärkelser och priser är att det är hyresgästerna själva som bestämmer, inte en kommitté eller jury.

De nominerade till Kundkristallen är stora och medelstora fastighetsbolag som under 2021 genomfört kundundersökningar tillsammans med AktivBo.

Priserna kommer att delas ut till de företag som gjort den största förbättringen av sin service, samt till företagen med bästa totalresultat i kategorier inom service, produkt och varumärke. Vinnare utses för både bostäder och lokaler, i olika kategorier och storleksklasser, på Benchmark Event den 10 februari.

Hyresgästerna – de verkliga vinnarna
AktivBo, som delat ut priset ända sedan 2005, vill lyfta fram de fina insatserna som görs av hyresvärdarna – för att engagera och stimulera till förbättringar. En bra förvaltningskvalitet och en hög servicenivå betyder mycket för hyresgästerna och bidrar även till en bättre livskvalitet.

– Syftet med Benchmark Event är att skapa drivkraft och stimulera till förbättringar för Sveriges alla hyresgäster – och för branschen som helhet. Att vara nominerad till Kundkristallen är ett bevis på att man levererar kvalitet och därför är ju hyresgästerna de verkliga vinnarna. Genom våra samarbeten ser vi de fantastiska insatser som kontinuerligt görs och det arbetet vill vi uppmärksamma, säger Frida Kullh, vd på AktivBo.

Ett prestigefyllt pris och kvitto på bra arbete
År 2020 vann Väsbyhem Kundkristallen för Största lyft serviceindex, i klassen 4 000 – 10 999 lägenheter. Så här säger Amra Barlov Lindqvist, vd på Väsbyhem, om att vinna:

– Det är förstås alltid roligt att vinna, men att få just Kundkristallen är bland det finaste pris man kan få eftersom det är hyresgästerna som utser vinnaren. Det är en kollektiv vinst där alla på bolaget har bidragit och ett välbehövligt kvitto på att vi gör ett bra jobb och är på rätt väg.

Benchmark Event

Läs mer om Benchmark Event och vilka de nominerade fastighetsbolagen till Kundkristallen är, här.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega