Han gör det lilla extra för hyresgästerna

 

– Som trygghetsvärd måste du tycka om att prata med människor, ha tålamod att lyssna och visa att du vill göra det lilla extra för hyresgästerna, säger Samir Mohamed, trygghetsvärd på Mimer i Västerås.

I torsdags fick han ta emot priset som Årets kulturbärare inför drygt 800 personer på Cirkus i Stockholm i samband med att undersökningsföretaget Great Place to Work korade landets bästa arbetsplatser.

– Jag har inte lyckats smälta det ännu, det känns jättestort säger han när Förvaltarforum passar på att gratulera.

Länk mellan boende och bolag
Samir Mohamed är en av Mimers trygghetsvärdar sedan ett år, då bolaget inrättade de nya tjänsterna. Trygghetsvärdarnas uppgift är enligt Samir att vara den tätaste länken mellan bolaget och hyresgästerna, och se till att de boende trivs och känner sig trygga.

I sitt arbete drivs han av bolagets värdeord: omtanke, nytänkande och engagemang.

– Jag älskar att hjälpa människor. Oavsett om de är glada eller arga försöker jag vara tålmodig och lyssna på dem ordentligt, låta dem prata till punkt och få ut sin ilska. Därefter försöker jag lösa problemen på bästa sätt och är också noga med att alltid återkoppla och fråga om de är nöjda, säger han.

Ronderar kontinuerligt
Trygghetsvärdarna jobbar bland annat med att utveckla områdena och skapa positiva mötesplatser. Men de tar också hand om störningar och cirkulerar kontinuerligt i bostadsområdena.

– Vi har ronderingar i varje område minst en gång i veckan och kontrollerar att ingen har klottrat och ser till att lekplatser och belysning är hela. Det blir tätare besök om det är mer stökigt i något område.

– En del hyresgäster hör av sig till oss för allt möjligt men jag älskar att de gör det, de ska inte behöva känna sig oroliga, säger Samir.

Lyckad områdesutveckling
Han har två riktigt lyckade exempel på när han tillsammans med hyresgästerna lyckats utveckla områden och skapa nya mötesplatser:

  • En trädgårdsintresserad kvinnlig hyresgäst startar i vår en trädgårdsskola för barnen på gården. Allt avslutas med en stor skördefest i höst.
  • På initiativ av flera ungdomar som saknade något att göra driver Mimer nu en dansskola.

Mångkulturellt
– Det är har blivit mångkulturellt så det förslår, allt från svensk gammeldans till afrikanskt, persiskt och latinamerikansk dans. Hit kommer hyresgäster från hela Västerås, lär känna varandra och prata om sina bostadsområden.

– Jag blir alldeles varm i kroppen när hyresgästerna visar sådant engagemang. Jag brinner för mitt arbete och hyresgästerna, säger Samir.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Utåtriktad, tålmodig och engagerad

Här är receptet på en bra trygghetsvärd enligt Samir Mohamed:

  • Utåtriktad – du ska tycka om att prata med människor och kunna bjuda på dig själv
  • Tålmodig – ha tålamod att lyssna på hyresgästen så att hen känner att hen fått prata klart
  • Engagerad – visa att du har ett brinnande intresse och vill göra det lilla extra för hyresgästen.

 

Fotnot: Årets kulturbärare är enligt Great Place to Work ”en person som genom sitt agerande och arbete verkligen lever bolagets värderingar och bidrar till att inspirera sina kollegor och bygga bolagets framgångsrika arbetsplatskultur.”

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega