Nytt system underlättar inköp av solenergi

Allmännyttans inköpsfunktion HBV och företaget Sustainable Innovation har tillsammans tagit fram ett nytt dynamiskt inköpssystem (Sol-DISet) och stödverktyg för beställare av solenergi.

Ett dynamiskt inköpssystem är ett relativt nytt sätt att genomföra offentliga upphandlingar på som passar bra för marknader där priset eller tekniken utvecklas snabbt och där innehållet i upphandlingen behöver anpassas vid varje beställning.

Syftet är tryggare och bättre affärer för både beställare och leverantörer.

– Det ligger rätt i tiden och känns kul att kunna stötta våra medlemmar till mer hållbara affärer, säger Johan Almesjö, vd på HBV.

Ett stödprogram som kompletterar Sol-DISet har tagits fram tillsammans med det EU-finansierade projektet Grön Bostad Stockholm och Sustainable Innovation. Stödprogrammet guidar beställaren vid inköp av solenergi och skapar sedan färdiga och standardiserade tekniska underlag.

Stödprogrammet är helt öppet för alla som vill använda det, oavsett om beställningen genomförs inom Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Läs mer om inköpssystemet och stödverktyget här

Fotnot:Sustainable Innovation är ett icke vinstdrivande företag som ägs av Föreningen för energieffektivisering (Effekt) där Riksbyggen, Vattenfall, Göteborg Energi, Fagerhult, Toyota, Stockholmshem, ÅF, Intel, White och WSP är medlemmar.

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega