Nya solceller i Hammarkullen

För att minska andelen inköpt el och klimatpåverkan har Bostadsbolaget monterat 654 kvadratmeter nya solceller på hustaken på Hammarkulletorget.

Elen som solcellerna producerar kommer användas direkt i respektive hus för att bland annat driva hissar, tvättstugor och belysning i allmänna utrymmen. En liten del kommer även skickas tillbaka ut på elnätet beroende på årstid och belastning. Den totala effekten av solcellerna i Hammarkullen beräknas till 111 kWp.

Det här är den första av flera solcellsprojekt som Bostadsbolaget genomför de närmaste fem åren. För 2019 finns planer för ytterligare fastigheter i Tynnered och Tuve.

– Satsningen på solceller är en viktig del för oss i arbetet med att minska klimatpåverkan från vårt fastighetsbestånd. Det ger både oss och våra hyresgäster miljöeffektiva fastigheter som tillvaratar den gratisenergi som solen ger. Att installera solceller känns helt rätt i tiden och med ny teknik tillsammans med effektivare paneler kan vi också få en bättre lönsamhet i investeringarna, säger energichef Oskar Scheiene.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega