Partnertext från BFAB

”Vi vill vara en del av förvaltardialogen”

…  Frida Palmgren, vd för utbildningsföretaget BFAB som tar plats som partner hos Förvaltarforum Kompetens.

Berätta, varför vill BFAB bli partner på Förvaltarforum Kompetens?
– Det är en samlingsplats för kunskaps- och erfarenhetsutbyte inom förvaltning och därmed en naturlig plats för oss som jobbar med kompetensutveckling inom branschen. Vi ser partnerskapet som en möjlighet att nå ut med nyheter, kunna bjussa på kunskap och lärdomar och vara en del av den vardagliga förvaltardialogen.

BFAB har nyligen fått nya ägare, vad innebär det?
– Att vi har fått en ny hemma-arena att verka ifrån! Sedan 1 juni ingår BFAB i Fasticon-familjen och vi delar missionen om ett framgångsrikt fastighetssverige genom rätt kompetensförsörjning och kompetensutveckling.

Vad har ni på gång framöver? Något ni satsar särskilt på?
– Vi satsar på en erbjudandeutveckling i form av abonnemang, seminarier, temadagar och event som komplement till vårt redan starka öppna utbud av mer traditionell klassrumsundervisning. För oss är också digitala inslag, läraktiviteter on-line och blended-upplägg, lärande i klassrum med online, en självklar utveckling av leveransformen. Våra företagsinterna uppdrag har därtill ökat markant och ger oss möjlighet att följa våra kunder över längre tid – en fantastiskt rolig utveckling! Under 2019 kommer vi också etablera oss med egen personal i Göteborg och Malmö.

Vilka är de största utmaningarna nu och i framtiden för förvaltningsbranschen och för er som ska tillhandahålla utbildningar för den?
– En utmaning är kompetensbristen i numerär. Förvaltning i sig kräver ett mångfacetterat kunnande; kompetens inom ekonomi, teknik, juridik och affärsförståelse men också ledarskap, kommunikation, förhandling och service. Här kommer BFAB fortsätta att erbjuda ett gediget utbud på såväl grund som fördjupningsnivå för alla som redan förstått att detta är den roligaste branschen att jobba i. Men vi kommer också komplettera med mer introduktion och instegsmöjligheter för helt nya.

– När det kommer till teman kan jag återkoppla till höstens kundbesök då jag träffat ett femtiotal kunder (förvaltningschefer, fastighetschefer och HR-chefer) och lyssnat in dagens och framtidens kompetensutmaningar. För att nämna något så brottas många inom bostadsförvaltning med en svårare bostadssocial situation där vi skulle behöva stärka hela organisationer men framförallt fastighetsförvaltare och bovärdar.

– Dessutom är det bara att inse att såväl fastighetsbranschen som utbildningsbranschen står mitt i ett skifte där tradition möter innovation; nya möjligheter med ny teknik. Här går några bolag i bräschen men här finns också många som famlar. BFAB utvecklar just nu såväl leveransform som kunskapsinnehåll för att stödja en ökad digital mognad i branschen.

Läs mer om BFAB (Bygg- och fastighetsbranschens fortbildningsinstitut AB) här och här
Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens