Alfons flyttar in hos Jernhusen

Foto: Crelle

Jernhusen har klart med en lekfull ny resenär på stationen. Alfons Åberg flyttar in på sju tågstationer runt om i Sverige.

– Vi vill skapa nya spännande mötesplatser för både vuxna och barn och självklart vill vi inspirera fler barn att välja tåget, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

Gunilla Bergströms hyllade barnböcker med Alfons Åberg och hans pappa har roat flera generationer föräldrar och barn. Med träffsäkra skildringar av vardagens dilemman har Alfons Åberg lärt oss mer om det mesta.

Nu tar Alfons Åberg klivet in på sju av Jernhusens stationer under 2018. Först ut är Norrköping, och under våren följer Borlänge, Linköping, Malmö, Skövde, Stockholm och Göteborg.

Framtidens resenärer
– Vi vill lyfta barnperspektivet och göra det roligare för barnen att vänta på buss eller tåg på de aktuella stationerna, de är framtidens resenärer. Alla barn, även vi lite vuxna barn, kan relatera till Alfons Åberg och hans pappa. Vår ambition är att skapa nya spännande mötesplatser för både vuxna och barn.

”Res med Alfons Åberg” är Jernhusens barntema på stationerna som bidrar till lärande genom lek. Här ges barnen möjlighet att mötas mellan fantasi och verklighet i väntan på tåget eller bussen.

 Kan just barnkulturen bli den nya ”offentliga konsten”?
– Barnkultur glöms ofta bort och även om många har olika typer av lekland så saknas ofta kopplingen till något mer. Vi hoppas att föräldrar ska påminnas och läsa böckerna för sina barn. Och böckerna förmedlar många positiva värderingar. Alfons har aldrig varit den som står med en pekpinne och är moralpredikant, det förmedlas värderingar på ett ganska diskret sätt, tycker vi.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega