Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Krav på att få flytta övergivna bilar

HSB har tillsammans med Fastighetsägarna, SABO och Hyresgästföreningen skickat en begäran till justitieminister Morgan Johansson om att få bättre verktyg för att hantera problemet med felparkerade och övergivna fordon i ytterstadsområdena.

För några år sedan togs det fram en ny lag om rätt att ta fordon i anspråk för fordringar på vissa skatter och avgifter. Syftet var att dels minska fordonsrelaterade skulder till det allmänna, dels att minska användandet av så kallade fordonsmålvakter.

Men problemen med felparkerade bilar på gårdar och i rabatter ökat sedan lagen infördes. Och parkeringsbolagen har svårt att hantera problemet eftersom många av fordonen är registrerade på ägare som inte bor i området, eller har så många obetalda kontrollavgifter att det inte är värt att driva frågan vidare till Kronofogden.

– Eftersom det här drabbar de boende hårdast föreslår vi att regeringen ska utvidga den nya lagen om rätt att ta fordon i anspråk, till att även omfatta fordon som står på privat mark, säger Sofie Kjellin, chefsjurist HSB Riksförbund.

Läs skrivelsen

 

 

Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega