”Vi vill bli tydligare förknippat med förvaltning”

 … Anders Nyström, vd för svenska Savills som nyligen blivit en av Förvaltarforums branschpartner.

Anders Nyström vd för Savills i Sverige.

Varför vill ni vara partner med Förvaltarforum?

– Vi tror mycket på förvaltning som tjänst och bygger stora delar av vår verksamhet på det. Vår ambition är att förvaltning ska vara ryggraden i vår verksamhet i Sverige.

– Vi ser Förvaltarforum som ett forum som tänker mycket förvaltning och har intressanta artiklar och seminarier. Ett bra sammanhang att synas i helt enkelt. Jag tror och hoppas att vi genom vårt partnerskap ska ses som ett seriöst förvaltningsbolag som både är intressant att arbeta hos och anlita.

Vilka är Savills största utmaningar i dag?

– Största utmaningen för oss som för många andra är att hitta rätt människor att rekrytera. En annan utmaning för oss är att bli tydligare förknippat med förvaltning, så att vi blir ett naturligt val för den som handlar upp förvaltningstjänster.

– Många har tidigare sett oss huvudsakligen som rådgivare inom transaktion och värdering. Merparten av våra anställda arbetar idag med förvaltning och förvaltning utgör merparten av vår omsättning. Vi vill också ta oss in på nya orter.

– En ytterligare utmaning är att få en bättre marginal på affärerna. Förvaltning är en lågmarginalverksamhet vilket är ett problem när lönerna hela tiden rusar i höjden på grund av bristen på folk.

Hur får man kunderna att betala mer?

– Det gäller att hitta smarta incitamentslösningar så att man får ta del av fastigheternas positiva utveckling. Det kan handla om allt från att ha ordning och reda på myndighetskrav, kostnader och intäkter till att vara med att skapa ytterligare värden. Det är bra att jobba både med morot och piska.

Hur ser framtidens drömförvaltare ut?

– Tror fortfarande att det handlar om att kunna hålla många bollar i luften, gillar det sociala spelet och att göra affärer. Förmodligen är det en kvinna, kvinnorna går framåt med stormsteg i branschen och det är toppen. Dessutom tror jag det blir ännu vanligare att allt fler arbetar i team med både kontraktsförvaltare, tekniska förvaltare och administrativ personal.

Text: Hans Hellberg
hans.hellberg@forvaltarforum.se

Mer om Savills i Sverige
Verksamhet:
Fastighetsförvaltning, fastighetsservice, transaktionsrådgivning, värdering och analys, uthyrning, och projektledning.
Finns i: Stockholm och Göteborg
Omsättning: 170 miljoner totalt varav förvaltning 120 miljoner kronor.
Antal anställda: cirka 100 varav 70 arbetar med förvaltningsrelaterad verksamhet.
Savills är ett av världens ledande fastighetsrådgivningsföretag med mer än 30 000 anställda i mer än 60 länder.
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega