Hemsö ingår hyresavtal och utvecklar lokaler för LSS-verksamhet

Hemsö och Familjekraften AB har ingått ett tioårigt hyresavtal avseende 760 kvadratmeter för LSS-verksamhet i Älvsjö i Stockholm.

Byggnaden som uppfördes på 1970-talet genomgår nu en ombyggnation för att kunna inrymma olika samhällsviktiga verksamheter. Familjekraften hyr nedersta planet i suterränghuset, med egen entré mot södra delen av Folkparksvägen. Två av byggnadens våningar är sedan tidigare uthyrda till verksamhet inom palliativ vård och ASIH-verksamhet. Översta planet om 1 800 kvadratmeter är vakant.

‒ Familjekraften gör ett viktigt arbete för personer med autism och vi ser fram emot att kunna välkomna dem till Älvsjö. Det finns ett stort behov av LSS-boenden i hela Sverige och inte minst i Stockholm. Vi är glada över att kunna erbjuda moderna och ändamålsenliga lokaler där vi lagt ett stort fokus på återbruk, säger Sara Lofthammar, projektutvecklare på Hemsö.

Innan ombyggnationen startade gjordes en återbruksinventering, vilket är en del av Hemsös hållbarhetsarbete för att öka det cirkulära flödet i byggindustrin. Material som ledstänger, dörrhandtag, vitvaror och sanitetsporslin kommer att användas i de nya lokalerna.

Familjekraften AB är ett helägt dotterbolag till den icke vinstdrivande Stiftelsen Svenska Autism Alliansen.

Källa: Hemsö

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega