Ängelholmshem utökar läxhjälp tillsammans med Drivkraft

Under hösten utökar Ängelholmshem sitt samarbete med föreningen Drivkraft Helsingborg/Båstad/Ängelholm och tillsammans startas det upp läxhjälp till skolbarn på Villan.

Sedan hösten 2021 erbjuds Ängelholmshems hyresgäster som går i årskurs 1 – 9 gratis läxhjälp på de centrala bostadsområdena, Heimdall och Papegojan. För att ännu fler barn ska få möjlighet att delta på läxhjälp så öppnas nu ytterligare ett kontor för läxhjälp.

– Vi är väldigt glada över att kunna utöka läxhjälpen till våra unga hyresgäster på Villan. Vi vet att utbildning är otroligt viktig för den individuella utvecklingen, men också en nyckel för att motverka utanförskap. Därför känns det självklart att ge ännu fler barn och ungdomar möjlighet att få extra stöttning i skolan, berättar Mats Nilsson, VD på Ängelholmshem.

Umgänge mellan generationerna
På Villan kommer läxhjälpen hållas på Ängelholmshems trygghetsboende där även högläsning kommer provas. Detta för att stärka läsförmågan hos eleverna samt uppmuntra till umgänge mellan generationerna.

– Läsförmågan hos svenska fjärdeklassare sjunker och skillnaderna mellan elever med olika socioekonomisk bakgrund ökar enligt en internationell mätning. Då är det viktigt att vi arbetar med de yngre eleverna i förebyggande syfte. Vi hoppas på att öka läsförmågan hos barnen samtidigt som vi motverkar ensamhet och tristess bland äldre. Vi välkomnar volontärer med öppna armar säger Maria Karlsson, Projektledare på Drivkraft.

Källa: Ängelholmshem

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega