Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Willhem fick sin kurs företagsanpassad och rikstäckande


Willhem är ett bostadsbolag som förvaltar hyreslägenheter i Sverige. De ville företagsanpassa sin kurs om avflyttningsbesiktning, där anställda från alla deras lokalkontor kunde delta och ta del av de nya rutinerna. Lösningen blev både digitalt och fysiskt.

När 120 anställda på Willhem skulle gå kursen avflyttningsbesiktning valde de att företagsanpassa kursen. Alla skulle göra besiktningar på samma sätt, vilket kan vara en utmaning för ett större bolag. Under en period på tre månader genomfördes sex kurstillfällen, några fysiskt i de egna lokalerna och andra via den digitala vägen.

– Eftersom Willhem finns på 13 orter valde vi att genomföra utbildningen både på vårt huvudkontor i Göteborg och digitalt. Det var bra att alla deltagare fick samma information, även om alla inte kunde vara med på plats, säger Sara Rudmark, CRM-chef på Willhem.

Skräddarsydd utbildning
Erik Lindahl, förhandlingsjurist, och Thomas Kosmidis, fastighetsjurist, på Fastighetsägarna GFR var kursledare och fick ansvaret att skräddarsy utbildningen.

En företagsanpassad kurs kan byggas upp kring verkliga frågeställningar eller speciella nyckeltal som finns i organisationen. Om det är något specifikt som efterfrågas kan man bygga upp ett case och förståelse kring just detta.

– Vi fick höra att kurserna var både bra och uppskattade. Eftersom deltagarna alla var anställda på samma företag så var frågorna som kom väldigt företagsspecifika, vilket gjorde att vi kunde besvara dessa utifrån företagets situation och policy, säger Erik Lindahl.

Fördelen med företagsanpassade kurser:

  • Möjlighet att skräddarsy allt, från innehåll till datum och plats.
  • Större utrymme att diskutera de frågor som medarbetarna möter dagligen.
  • Man bygger broar mellan de anställda, de får ett forum där de kan uppdatera sina kunskaper samtidigt som de utbyter frågetecken och erfarenheter med varandra, oavsett roll i företaget.

Fastighetsägarna Sveriges mest populära skräddarsydda kurser:

  • Grundläggande bostads- och lokalhyresjuridik
  • Fastighetsägarens ansvar
  • Avflyttningsbesiktning

Läs mer om företagsanpassade kurser här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega