Kompetens / Nytt om utbildning & kompetens
Partnertext från Fastighetsägarna Sverige

Lägg grunden för hyresförhållandet


Grundläggande hyresrätt är vår kurs som lockar flest deltagare. Du får höra skillnaderna i rättigheter och skyldigheter mellan fastighetsägare och hyresgäst och får helhetsperspektiv och en större förståelse för hyreslagen och fastighetsbranschen.

Det är viktigt att förstå grundläggande begrepp och hyresjuridikens grunder för att känna sig trygg i rollen som fastighetsägare, förvaltare eller medarbetare i ett fastighetsbolag. Genom att ha koll på juridiken kan du undvika vanliga fallgropar som riskerar att bli kostsamma fel.

Systrarna Anna Bruzelius Gålbom och Pernilla Bruzelius Olofsson har tagit över en fastighet efter sin pappa. De har helt enkelt tagit steget in i fastighetsvärlden och mycket är nytt för dem.

– För oss var det jättenyttigt att få gå den här kursen, man lär sig mycket grundläggande och det är precis det som kursdagen har erbjudit, säger Pernilla.

– Och dom frågorna som vi hade med oss, som egentligen var grunden till att vi valde att anmäla oss till den här kursen, dom har vi fått svar på idag, fortsätter Anna.

Kursen tar oss igenom olika faser i ett hyresförhållande, från att ingå ett avtal fram till dess upphörande. Vad gäller när hyresgästen flyttar in och hur ska man tänka när man ingår ett avtal? Vad betyder det egentligen när hyresgästen har en skyldighet att släppa in dig, men hyresvärden får inte gå in utan uttryckligt medgivande? Och hur kan man som hyresvärd agera vid sena betalningar eller störningar?
Vissa situationer är inte enkla att hantera. Man kan känna sig osäker eller att det är svårt rent praktiskt kring hur man ska gå tillväga. Under kursen ger vi konkreta exempel och diskuterar för att bättre förstå sammanhanget.

Grundläggande hyresrätt

Kursen Grundläggande hyresrätt innehåller bra kunskap att ha med sig, oavsett om du är ny i branschen eller behöver fräscha upp dina kunskaper på det hyresrättsliga området. Finns att gå online eller på flera av våra kontorsorter. Läs mer här.

Läs fler artiklar på Förvaltarforum Kompetens
Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega