Förening / Nytt från organisationer & föreningar
Partnertext från Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd

Vad gör en fastighetsförvaltare?

 

Vad gör en fastighetsförvaltare egentligen? Vi har följt med Gabriel under en arbetsdag för att få bättre insyn i hans vardag som fastighetsförvaltare hos Rikshem.

En fastighetsförvaltare har ett övergripande ansvar för att utveckla, bevara och förbättra en eller flera fastigheter. I rollen ingår ofta ett personalansvar för de fastighetsskötare, -värdar och -tekniker som arbetar i fastigheterna.

Det är också fastighetsförvaltaren som sköter upphandlingar samt förhandlar och skriver avtal. Målsättningen i arbetet är bland annat att de kunder och hyresgäster som bor eller arbetar i fastigheterna trivs, att viktiga funktioner i fastigheterna fungerar, att löpande underhållsarbete utförs samt att ekonomin utvecklas enligt plan.

Arbetet är omväxlande och flexibelt varför det kräver en bred kompetens.

Som fastighetsförvaltare får du möjlighet att leda och styra arbetet i och omkring de fastigheter du sköter samt planera och driva utvecklingsprojekt av olika slag. Arbetet är också socialt och serviceinriktat då man har mycket kontakt med både medarbetare och hyresgäster.

I rollen kan du aktivt påverka och förbättra vardagen för andra samtidigt som du medverkar till ett hållbart samhällsbyggande.

I filmen berättar Gabriel om yrkesrollen, vad som krävs för att jobba i den rollen och varför han tycker att just du bör söka dig till fastighetsbranschen.

Läs mer om yrket fastighetsförvaltare här.

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega