Stångåstaden ger unga förtur och erbjuder rökfritt boende


Styrelsen i Stångåstaden har beslutat om förändringar i det befintliga bostadskösystemet. Man vill bland annat frigöra bostäder för ungdomar i åldern 18–24 år och införa rökfria konceptboenden i nyproduktion.

– Vi har sedan en tid tillbaka fört dialog med vår styrelse om att genomföra vissa justeringar i vårt befintliga kösystem. Beslutet som nu tagits innebär att ungdomar mellan 18–24 år ges förtur till omkring 80 lägenheter per år. Det känns glädjande att kunna bidra till att fler ungdomar kan ta sig in på bostadsmarknaden och få sin första egna bostad, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Stångåstaden har idag i genomsnitt sju års kötid till en bostad. Det gör det svårt för ungdomar att få en bostad innan de är 24–25 år eftersom de inte kan ställa sig i kö förrän de fyllt 17 år. För att det ska bli en jämn åldersfördelning delas lägenheterna upp efter ålder. Lika många lägenheter kommer att gå till varje ålderskategori.

Förändringen införs den 1 juni 2022 och mer information kring denna satsning kommer senare under våren.

Rökfritt i nyproduktion
Styrelsen har även beslutat att två fastigheter i den pågående nyproduktionen i Linköping, Folkungavallen och Labbet i Ebbepark, ska vara rökfria.

Man har också fått uppdraget att genomföra en pilot med rökfri bostad i sitt befintliga bestånd.

Stångåstaden har tidigare haft ett rökfritt boende i kvarteret Alnen som ingick i försäljningen till Heimstaden under förra året.

– Många av våra kollegor i branschen erbjuder rökfria fastigheter och vi vet att det finns en efterfrågan på marknaden för rökfritt boende. Det här blir ett nytt konceptboende som vi kan erbjuda våra kunder inom Stångåstaden, säger Fredrik Törnqvist.

Ändrade regler för kö-poäng
Styrelsen har även fattat beslut om att ändra regler för kö-poäng vid avflyttning. Förändringarna innebär att en hyresgäst som flyttar från Stångåstaden kommer att få behålla sina intjänade köpoäng från sin senaste inflyttning i en Stångåstadslägenhet.

Ändringen gäller från och med 1 mars 2022.

Källa: Stångåstaden

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega