Vill du nå våra 25 000 andra förvaltare?
Vill du ha förvaltarforum direkt i mailen?

Så vill vi bo i framtiden

Trygghet är viktigast när svenskarna får välja hur de vill bo om tio år? Det visar Skanskas rapport Bopanelen 2030.

Trygghet är något som kommer prägla våra bostäder till stor del i framtiden. Det visar sig nämligen att den allra viktigaste faktorn vid val av bostad om tio år är att bostaden ligger i ett tryggt område.

För att uppnå detta krävs enligt svenskarna både bra belysning men också bostadsområden där de boende känner gemenskap med varandra.

Det skriver Skanska när byggbolaget presenterar Bopanelen 2030 – en rapport om framtidens hem. Rapporten bygger på en undersökning genomförd av Kantar Sifo som har intervjuat 2 300 svenskar om hur de vill bo tio år.

Gröna önskemål
Förutom att ligga i ett tryggt område kommer framtidens hem även med största sannolikhet att finnas i en fastighet som är hållbar och miljövänlig. Det är nämligen något som majoriteten tycker är viktigt.

79 procent av de svarande tycker att det kommer att vara viktigt att bo i en miljövänlig och hållbar bostad om tio år. Mest positiva till detta är de yngre i åldersgruppen 18–29 år, där 84 procent uppger att detta kommer att vara viktigt.

Solceller och elbilar
Vikten av hållbara lösningar speglas också i det faktum att varannan svensk kan tänka sig att betala extra för solceller i sin framtida bostad.

De yngre som svarade på undersökningen är mest positiva till att leva hållbart i framtiden. I den gruppen kan till exempel två av tre tänka sig att sälja bilen om de får tillgång till en elbilspool.

Smarta system
Nästan varannan svensk är beredd att betala extra för smarta system som effektiviserar resursförbrukningen i hemmet såsom el-, värme- och vattenförbrukning.

Önskan om att tekniska lösningar ska bidra till en hållbar vardag kan vara en av anledningarna till att en av tre svenskar tycker att ett snabbt internet kommer vara en viktig faktor vid bostadsvalet.

Källa: Skanska

 

 

 

Bli den första att kommentera "Så vill vi bo i framtiden"

Kommentera

Du måste vara inloggad för att kommentera. Klicka här för att logga in
Inköpsportal - tipsa oss
Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Bild, minst 540 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *
Maximal filstorlek: 209.72 MB
Inköpsportal - tipsa en kollega