Rekryteringsprojekt öppnar i Alby

Nu startar Fastighetstalang, ett pilotprojekt som ska minska utanförskapet i förorten och tillföra kompetens till fastighetsbranschen.

Projektledaren Tomas Ekelius.

– Vårt första öppet hus i Alby kommer att vara tisdagen den 19 september. Sedan kommer vi att ha öppet tisdagar 13–16 samt torsdagar 9–12 varje vecka, säger Tomas Ekelius, projektledare på Fasticon Kompetens Holding.

Projektet, som i sommar har bytt namn från Fastighetskompetens 2017 till Fastighetstalang, ska skapa levande mötesplatser, bygga relationer och identifiera talanger. Bland annat planeras informationsdagar, arbetsmarknadsdagar och hjälp med CV-skrivande.

Målet är att kartlägga den potentiella arbetskraften med hjälp av bland annat fastighetsbranschens kartläggnings- och valideringssystem Faval, för att sedan matcha och förmedla arbetskraft till branschen.

Tillväxtpotential
Integrations- och kompetensförsörjningsprojektet delfinansieras av Tillväxtverket, Fasticon Kompetens Holding och Mitt Alby. Ambitionen är att projektet på sikt ska spridas till fler miljonprogramsområden i landet.

Tomas Ekelius berättar att mycket har hänt sedan den 22 juni när Förvaltarforum skrev om projektet första gången.

– Vi har gjort informationsmaterial, förenklat och översatt rollbeskrivningar så de passar målgruppen. Vi har också haft ett antal samverkansmöten med kommun, målföretag och Arbetsförmedling.

Många samarbetsparter
Projektet marknadsförs med broschyrer och planscher där intresserade bjuds in till olika aktiviteter. Och om någon vecka ska projektets hemsida www.fastighetstalang.se vara startklar.

– Vi har identifierat ett 15-tal arbetsgivare som vi ska träffa framöver, säger Tomas Ekelius. Vi har satt ihop en styrgrupp med representanter från bland andra Botkyrka kommun, Arbetsförmedlingen, Fastighetsbranschens Utbildningsnämnd och fastighetsbolag i regionen. Vi har även träffat föreningar och företag som kan hjälpa oss att marknadsföra projektet.

Söker arbetsgivare
Tomas Ekelius uppmanar arbetsgivare i fastighetsbranschen som har verksamhet i eller nära Botkyrka kommun att ta kontakt med honom om de är intresserade av att delta i projektet.

Det gäller även skolor och företag som erbjuder utbildningar för fastighetsbranschen.

Tomas Ekelius har bosatt sig i Alby för att nå framgång i projektet. Förutom Tomas arbetar Michella Haddad, tolk och tidigare bocoach på Victoria Park, som koordinator och projektets ansikte utåt på plats i Alby.

Text: Mats Cato
mats.cato@forvaltarforum.se

För mer information kontakta:

Tomas Ekelius
Projektledare Fastighetstalang
0766-39 63 75
tomas.ekelius@fasticonkompetens.se

eller

Jonas Gustavsson
vd Fasticon Kompetens Holding
073-415 43 10
jonas.gustavsson@fasticonkompetens.se

 

Läs första artikeln om projektet ”Fler jobb och mindre utanförskap”

 

 

Dela artikeln: LinkedIn
Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega