Uppsalahem och Stena bäst på unga

Uppsalahem anställer flest traineer, lärlingar, praktikanter och unga på yrkesintroduktion av alla företag i fastighetsbranschen. Stena Fastigheter är bästa företag i kategorin att anställa sommarjobbare.

Det visar Framtidsindex, en undersökning om framtida bemanningsutsikter, som genomförts av fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation Fastigo och Fastighetsnytt.

Uppsalahem arbetar brett för att locka unga till fastighetsbranschen.

– För att locka till oss kompetenta medarbetare behöver vi sticka ut. Redan på förskolenivå försöker vi plantera att det verkar spännande med bostäder, säger Stefan Sandberg, vd på Uppsalahem

Stena Fastigheter har ett stort fokus på sommarjobbare.

–  Vi vill bidra till att ge ungdomarna en god start i livet och till den första viktiga raden i deras cv. Här får de prova på hela processen från att göra en ansökan, gå på intervju, skaffa värdefull erfarenhet och få lön. Vi är mycket stolta över ungdomarna och det arbete de utför när det gäller att ta hand om våra grönytor, måla och hålla våra områden fina på olika sätt, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.

208 företag deltog i undersökningen som i år genomfördes för sjätte gången.

Tillsammans har företagen anställt 4 053 sommarjobbare under 21 år, 828 praktikanter, 45 traineer, 76 lärlingar samt 45 yrkesintroduktionsanställda.

Dela artikeln: LinkedIn

För dig som arbetar med förvaltning och utveckling av alla typer av fastigheter.

Prenumerera på
vårt kostnadsfria nyhetsbrev


Inköpsportal - tipsa oss

Inköpsportal - ansökan
Logotyp, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Bild, minst 540 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Kontaktspersonsbild, minst 200 pixlar bred *

Maximum file size: 209.72MB

Inköpsportal - tipsa en kollega